H Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια βεβήλωσης της προτομής του ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια βεβήλωσης, από φασιστοειδή και υμνητές της χούντας, της προτομής του ήρωα του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τον χουντικό αξιωματικό Ντερτιλή,  λίγες μέρες πριν την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

H ανακοίνωση της Τ.Ε.Λέσβου του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τη βεβήλωση της προτομής του ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου Αγίας Ειρήνης. Τέτοιες ενέργειες γίνονται από υμνητές της χούντας και άλλα φασιστοειδή που έχουν μάθει να δρουν τη νύχτα, γιατί είναι θρασύδειλοι και η σαπίλα όλου του ντουνιά.

Στη νύχτα και στις τρύπες τους, τους έχει καταδικάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, μέχρι να τους στείλει οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με το σύστημα που τους γεννά.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να δώσει μαχητικό παρόν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17/11, στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς.

Έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό το σύγχρονο μήνυμα από την εξέγερση του ΄73, συνεχίζοντας την πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Έτσι θα τιμήσουμε και τον ήρωα Μιχάλη Μυρογιάννη, μαθαίνοντας και την ιστορία του αγώνα του, μέχρι την εν ψυχρώ δολοφονία του, από τον χουντικό αξιωματικό Ντερτιλή.

Καλούμε την δημοτική αρχή, να αποκαταστήσει άμεσα το μνημείο».

Η ΚΝΕ αποκατέστησε το μνημείο του Μυρογιάννη

Με πρωτοβουλία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου της ΚΝΕ μέλη της καθάρισαν το μεσημέρι του Σαββάτου την προτομή του ήρωα του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη που είχε βεβηλωθεί από αγνώστους με μαύρη μπογιά και σύνθημα.

Νωρίτερα πολίτες της Μυτιλήνης, είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση τους για την ανίερη αυτή πράξη ανεγκέφαλων που παραπέμπουν στον φασιστικό χώρο, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.#