Ολοκληρωτική κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, με μείωση κατά 25% των εργοδοτικών εισφορών!

Οι εργαζόμενοι χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη τους με κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Γενάρη. Συζήτηση, συγκεντρώσεις, συσκέψεις παντού, αποφάσεις, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Οργάνωση, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, αντεπίθεση. Πόλεμος με τα μονοπώλια για την ανατροπή της εξουσίας τους. Είναι απαίτηση των καιρών οι ριζικές αλλαγές. Η εξουσία στα χέρια του λαού και η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η βία των μονοπωλίων πρέπει και μπορεί να ηττηθεί.
Οργάνωση τώρα! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Συστράτευση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να οικοδομήσουμε το αντίπαλο δέος στη συμμαχία του  κεφαλαίου, τη δική μας κοινωνικοπολιτική συμμαχία!

Η εξαγγελία για νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών δίνει συνέχεια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι «Οι εργαζόμενοι χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη τους με κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Γενάρη. Συζήτηση, συγκεντρώσεις, συσκέψεις παντού, αποφάσεις, χωρίς καμιά καθυστέρηση.
Οργάνωση, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, αντεπίθεση. Πόλεμος με τα μονοπώλια για την ανατροπή της εξουσίας τους. Είναι απαίτηση των καιρών οι ριζικές αλλαγές. Η εξουσία στα χέρια του λαού και η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η βία των μονοπωλίων πρέπει και μπορεί να ηττηθεί».
Τα παραπάνω σημειώνει σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα την απάντησή τους στην αντιλαϊκή λαίλαπα με ένταση του ταξικά συντονισμένου αγώνα, ανάγκη που επιβεβαίωσαν και οι πρόσφατες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών για το νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Απαλλάσσουν τη μεγαλοεργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές! Χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Θεσμοθετείται η ανασφάλιστη εργασία!
Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέα άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και νέα μείωση των συντάξεων! Σπρώχνουν τους ασφαλισμένους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων. Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων θα αναγκάζεται να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να ζει με συντάξεις πείνας. Ελάχιστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να καταβάλλουν υπέρογκες εισφορές και ασφάλιστρα για να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη σύνταξη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2011 όσες επιχειρήσεις θα είναι «συνεπείς» στις  υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν αρχικά μείωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές, που θα φτάσει σε λίγο καιρό στο 25% – σε πρώτη φάση. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων.

Γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στη συνολική αντεργατική επίθεση, όπως η γενικευμένη μείωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση ωραρίων, κλπ. είναι μέτρο που οδηγεί στη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος.
Ο στόχος είναι να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για τη διόγκωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το κράτος ήδη με το νόμο 3863/2010 περιορίζεται στην εγγύηση ενός επιδόματος ανέχειας, της βασικής σύνταξης. Ακόμη, όμως, και αυτή η πενιχρή κρατική δαπάνη διαρκώς θα συρρικνώνεται!
Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα!
Η απαλλαγή της εργοδοσίας από το «αγκάθι» της Κοινωνικής Ασφάλισης προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στη «Λευκή Βίβλο» και άλλες ευρωσυνθήκες που έχουν ψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1990. Αφού κατασπάραξαν 50 δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950, αφού καταλήστευσαν οι εργοδότες το μόχθο των εργαζομένων μέσω της εισφοροδιαφυγής, αφού το αστικό κράτος έκλεβε νόμιμα και παράνομα τον ιδρώτα των εργαζομένων μέσω της παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών για να τις δίνει ποικιλοτρόπως στους εργοδότες, σήμερα έρχονται να χαρίσουν στους κεφαλαιοκράτες νέους πακτωλούς χρημάτων. Νέα μείωση θα υποστούν στα έσοδά τους και οι Οργανισμοί ΟΑΕΔ, ΟΕΕ, ΟΕΚ, αφού βασίζονται αποκλειστικά στις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό θα σημάνει νέες περικοπές στα επιδόματα ανεργίας, στην επιδότηση ενοικίου, κλπ. Ο νέος αυτός μποναμάς προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η συνέχεια των 2,5 δισ. ευρώ που τους έδωσε το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών. Απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει σε βάρος μας το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με πόλεμο.

Οργάνωση τώρα! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Συστράτευση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για να οικοδομήσουμε το αντίπαλο δέος στη συμμαχία του κεφαλαίου, τη δική μας κοινωνικοπολιτική συμμαχία!
Αντεπίθεση τώρα για να ματαιώσουμε τα αντεργατικά τους σχέδια! Καμία μείωση των εργοδοτικών εισφορών!
Σταδιακή μέχρι πλήρη απαλλαγή των εισφορών των εργαζομένων. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!».