ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Να απαντήσουμε σε Κυβέρνηση-Τρόικα Να δείξουμε ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την προετοιμασία της απεργίας

Την περασμένη Πέμπτη 25 Νοέμβρη, η Διοίκη ση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ) πραγματοποίησε σύσκεψη με τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων που είναι στη δύναμη του ΠΕΚ, ώστε να οργανωθεί καλύτερα η απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη.

Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους. Κύριο ζήτημα των παρευρισκομένων, ήταν, ο φόβος που έχουν αρκετοί εργαζόμενοι για το αν αύριο θα έχουν δουλειά ή θα προστεθούν και οι ίδιοι στους ήδη χιλιάδες ανέργους που έχει η χώρα μας αυτήν την στιγμή. Τέλος μέσα από τις παρεμβάσεις τους διαπιστώθηκε, πως, αρκετοί είναι αυτοί που δεν τους φτάνει ο μισθός τους για να πληρώσουν τα καθημερινά τους έξοδα και με τους λογαριασμούς να μένουν απλήρωτοι για καιρό.

Ο πρόεδρος του ΠΕΚ Στρατής Αντώνας, τόνισε στην εισήγηση του, «πως όλοι έχουμε καταλάβει ότι η Κυβέρνηση μαζί με την Τρόϊκα, ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, μας ετοίμασαν ένα διαρκές μνημόνιο, που τελειωμό δεν θα έχει και τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα της κρίσης είναι μόνιμα και όπως αποκαλύπτουν οι διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης, ήταν ευκαιρία το μνημόνιο να περάσουν αυτά τα μέτρα».

Επισήμανε με τρόπο δηκτικό τα αρχικά ψέματα της κυβέρνησης ότι τα μέτρα ήρθαν μετά από πίεση της Τρόικας.

«Ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος συνάδελφος, έχει καταλάβει ότι όλα αυτά τα μέτρα ήταν στα συρτάρια της ΕΕ, των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι τώρα από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, αλλά δυσκολεύονταν να τα περάσουν τα ωρίμασαν με τον τρόπο τους μέχρι να βρουν την ευκαιρία.

Είναι ψέματα αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι αναγκάστηκε να πάρει αυτά τα μέτρα κάτω από την πίεση της Τρόϊκας. Όλα αυτά είναι οδηγίες της ΕΕ, που συγχρόνως εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ.

Είναι οδηγίες που έχουν την υπογραφή και την ψήφο στο Ευρωκοινοβούλιο και τις διάφορες ευρωπαϊκές επιτροπές και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ, για όσο διάστημα είναι στην Ευρωβουλή, αλλά και αρκετά από αυτά του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κόμματος που ανήκει ο ΣΥΝ. Ας μη ξεχνάμε ότι οι βασικές κατευθύνσεις των μέτρων και οδηγιών της ΕΕ περιέχονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που όλα μαζί αυτά τα κόμματα τον έκαναν νόμο του κράτους το 1990. Αυτά για την ιστορία, για να ξεκαθαρίσουμε αν αυτά τα μέτρα επιβάλλονται στην κυβέρνηση, ή συναποφασίζονται και έχουν τη συναίνεση της ΝΔ και τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.

Κάθε φορά που θα έρχονται στη χώρα μας οι επικυρίαρχοι ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, θα έχουμε επικαιροποίηση του μνημονίου, νέα μέτρα, νέα επίθεση- ληστεία στο λαϊκό εισόδημα, στις βασικές λαϊκές ανάγκες Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια, νέους φόρους, παραπέρα εξαθλίωση και φτώχια για τη λαϊκή οικογένεια. Μας λένε για τους παχυλούς μισθούς των ΔΕΚΟ, για παχυλά εισοδήματα δημοσίων υπαλλήλων, για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε ΔΕΚΟ που δεν βγάζουν τα έξοδα τους,

για κλειστά επαγγέλματα που με τις παχυλές αμοιβές ανεβάζουν το κόστος ζωής των εργαζομένων, για ασφαλιστικές εισφορές που ανεβάζουν το κόστος των εργατών έναντι των εργοδοτών και μια σειρά άλλα τέτοια παραδείγματα.

Και όλα αυτά για να μας διαχωρίσουν σε υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους.

Αναδεικνύουν ανισότητες που οι ίδιοι, σαν κυβέρνηση από το 1974 μέχρι σήμερα, τις δημιούργησαν και όχι φυσικά γιατί κόπτονται να διορθώσουν την αδικία αυτή.

Ούτε γιατί νοιάζονται καν για τους χαμηλόμισθους, αφού την ίδια στιγμή παίρνουν μέτρα για ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα και συντάξεις.

Όλα αυτά λοιπόν συνάδελφοι που προσπαθούν να αναδείξουν σαν κύριες αντιθέσεις είναι για να κρύψουν την κύρια αντίθεση που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία και που οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την τροφοδοτούν με ευλάβεια. Αντίθεση μεταξύ των εκμεταλλευτών και των εργαζομένων, την αντίθεση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.

Κλείστε τα αυτιά σας λοιπόν σ’ αυτούς τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, που στο όνομα της δήθεν συμπόνιας προς τους χαμηλόμισθους, αναδεικνύουν ως κύρια, την αντίθεση μεταξύ χαμηλόμισθων και υψηλόμισθων. Έχουν κατεύθυνση να αναδείξουν ακραίες περιπτώσεις, που δεν ανταποκρίνονται σε συνήθεις καταστάσεις.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση με τη συναίνεση της Ν.Δ. και την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ, καταθέτει έναν προϋπολογισμό, που πριν έρθει στη Βουλή έχει την έγκριση της Τρόϊκας και μέσα από αυτό τον Προϋπολογισμό περνάει τα πιο βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Συρρικνώνει και τα τελευταία εναπομείναντα στοιχεία κοινωνικού κράτους».

Τέλος κάλεσε τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των σωματείων μαζικά, οργανωμένα να εξορμήσουν για να κινητοποιήσουν τα μέλη τους ώστε να έχει επιτυχία η απεργία στις 15 Δεκέμβρη και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.