Στο φουλ οι μηχανές της ΣΕΑ-ΠΑΣΥ για την επιτυχία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Γενάρη 2011, ώρα 11:00, στην Πλατεία Σαπφούς!

Συνεδρίασε την Παρασκευή 14-1-2011 στο Μανταμάδο η Τοπική Επιτροπή της ΣΕΑ-ΠΑΣΥ. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή της ΠΑΣΥ για το δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη.

Μετά από τις συζητήσεις που έγιναν για τα προβλήματα που δοκιμάζουν σήμερα και μάλιστα σκληρά, οι μικρομεσαίοι αγρότες του νησιού μας, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση πλατιάς εξόρμησης στα χωριά του νησιού και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 26 Γενάρη 2011 στις 11 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς. Στο σχετικό κάλεσμα που απευθύνει στους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή τονίζονται τα εξής:

Αγρότη, αγρότισσα,

Η κατάσταση που βιώνεις είναι χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι τιμές των προϊόντων σου κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού, το κόστος παραγωγής στα ύψη, το ίδιο και το κόστος ζωής, αφού πληρώνεις και εσύ τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση. Οι μόνοι κερδισμένοι από το δικό σου κόπο και ιδρώτα είναι οι εμποροβιομήχανοι, που μαζί με εσένα καταληστεύουν και το λαϊκό καταναλωτή.

Γενεσιουργός αιτία αυτής της κατάστασης, η πολιτική της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο της την καταστροφή της μικρομεσαίας παραγωγής και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Πολιτική με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που συμπορεύονται στον αντιαγροτικό – αντιλαϊκό μονόδρομο της Ε.Ε. Η κατάσταση αυτή θα γίνει ακόμα χειρότερη με τα μέτρα που θα παρθούν στα πλαίσια της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ, που θα ισχύει από το 2013 – 2020, και που έχει σα στόχο να επιταχύνει το ρυθμό συρρίκνωσης και καταστροφής της μικρομεσαίας παραγωγής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας. Ο δρόμος της υποταγής, και εκείνος της αντίστασης και της πάλης, για μια άλλη πολιτική στα πλαίσια της οποίας ο παραγόμενος και από σένα πλούτος δεν θα πηγαίνει στις τσέπες των εμποροβιομηχάνων, αλλά για την ικανοποίηση των αναγκών σου. Αυτόν το δεύτερο δρόμο σε καλεί να ακολουθήσεις η ΠΑΣΥ, παίρνοντας μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήσει στις 24 – 29 Γενάρη και κύρια με τη συμμετοχή σου στη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 26 Γενάρη στις 11π.μ διεκδικώντας:

• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων τιμών για όλα τα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των χαμηλών τιμών των προϊόντων.

• Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμία παρακράτηση από τις επιδοτήσεις.

• Επιδότηση των ζωοτροφών, μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής και κατασκευή εργοστασίου γάλακτος στο νησί.

• Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» και σε «ενεργούς και ανενεργούς».

• Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

• Κάλυψη όλων των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.

• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

• Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής της υπαίθρου με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας κλπ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΑ – ΠΑΣΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ, ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ