Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απαιτεί: Καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων στο Δήμο!

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Μυτιλήνης και τονίζει ότι «την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν έχουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες αλλά οι δημοτικές αρχές».
«Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου μόνιμοι, αορίστου χρόνου, Ν.Π.Δ.Δ., συμβασιούχοι αγωνίζονται για το αυτονόητο, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και οι συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς κάνουν επίσχεση εργασίας και ζητάνε τα
δεδουλευμένα επτά μηνών και πάνω. Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου τους συμπαραστέκεται και από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό τους. Τονίζουμε δε ότι για την δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Μυτιλήνης, οι μόνοι που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και οι δημότες.
Τονίζουμε τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές, αυτές οι οποίες υλοποίησαν χωρίς διαμαρτυρία τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και Ε.Ε., άσκησαν διαχείριση στους Δήμους, σε βάρος των δημοτών και εργαζομένων του Δήμου Μυτιλήνης και των άλλων δήμων του Νομού.
Στάθηκαν ανίκανοι να σηκώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν τα χρήματα που η κεντρική εξουσία είχε εισπράξει από τους δημότες για λογαριασμό της Τοπικής Διοίκησης. Δεν είχαν το σθένος να ξεσκεπάσουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και τα
προβλήματα που δημιούργησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί ήταν και αυτοί μέρος του προβλήματος. Φόρτωσαν τα ταμεία του δήμου με χρέη πολλών εκατομμυρίων, με τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες, που ήταν η εύκολη λύση και η λύση που δεν  δημιουργούσε προβλήματα στις κυβερνήσεις τους.
Υποθήκευσαν έτσι το μέλλον και την περιουσία του δήμου, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε ευρώ θα ξεπληρωθεί ακριβά από τους δημότες και από τους εργαζόμενους του δήμου, και να τα πρώτα αποτελέσματα. Προσπάθησαν με διάφορα τερτίπια και ψέματα να ξεγελάσουν το λαό και έβαλαν πλάτη σ’ αυτές τις πολιτικές των κομμάτων τους για να εξασφαλίσουν το χρίσμα στις επόμενες εκλογές. Τις όποιες αποστάσεις κράτησαν από την κυβέρνηση, ήταν από πρόσωπα που ασκούσαν εξουσία και όχι από τις πολιτικές που εφαρμόζονταν, γιατί και οι ίδιοι εφάρμοζαν πολιτικές από το ίδιο μείγμα.
Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και παλεύει για:

-Καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, μονίμων, αορίστου χρόνου, Ν.Π.Δ.Δ., συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, Βοήθεια στο Σπίτι, που οφείλονται από τη δημοτική Αρχή.
-Να εξασφαλιστεί η τακτική και χωρίς προσκόμματα μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων του Δήμου Λέσβου.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο Δήμο στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
-Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
-Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους.
-Άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Λέσβου από τους παρακρατηθέντες φόρους.
-Πόρους για την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου, την εξόφληση δεδουλευμένων των εργαζομένων και των πιστωτών.
-Τα δάνεια να γίνουν υπόθεση του κρατικού προϋπολογισμού και όχι των δημοτών και των εργαζομένων».