ΟΛΟΙ στην ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ την Κυριακή 22 Μάη 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Με την ανακοίνωση στο χέρι, που καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πορεία Ειρήνης στις 22 Μάη, η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου εξορμά σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας με στόχο την συμμετοχή όλου του κόσμου που θέλει, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση:

Να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ μαζικά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη

Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ την ελληνική εμπλοκή

Να ΚΛΕΙΣΕΙ η Αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας

Για την ΕΙΡΗΝΗ, τη ΦΙΛΙΑ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των λαών

48 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των αγορών και περιοχών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, σε νέα πιο εντατική κούρσα πυρηνικών και συμβατικών εξοπλισμών.

Επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυξάνεται η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση. Εντείνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή και η επίθεση σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ξεκίνησε νέα δολοφονική επιχείρηση, αυτή τη φορά ενάντια στη Λιβύη.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, βιώνουν την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους προς όφελος των μονοπωλίων του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και γενικότερα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ΕΕ κλιμακώνουν την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην Ελλάδα και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες.

Η φετινή Πορεία Ειρήνης πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: προωθεί επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Συμμετέχει στην επίθεση κατά του λαού της Λιβύης. Το πρόσχημα «του ανθρωπισμού» και της προστασίας των αμάχων είναι παραμύθι. Οι πραγματικοί λόγοι της ιμπεριαλιστικής επιδρομής είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η γεωστρατηγική θέση της χώρας, που πληρώνονται με το αίμα των λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου/Παράρτημα Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. καλεί όλο το λεσβιακό λαό για τη συμμετοχή του στην Πορεία Ειρήνης:

• Να βάλει φραγμό στο νέο έγκλημα στη γειτονιά μας και στην πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Ελλάδας. • Να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς. • Για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων. • Για την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. • Για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. • Για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. • Για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τη νεολαία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πορεία Ειρήνης, στις 22 του Μάη 2011.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ώρα 19.00 από Παναγιούδα

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ώρα 20.30 στην Πλατεία Σαπφούς, όπου μετά από σύντομη ομιλία θα ακολουθήσει μικρή συναυλία από εθελοντές μουσικούς της Ειρήνης

Η μεταφορά των διαδηλωτών της Ειρήνης θα γίνει με πούλμαν που θα αναχωρούν από Πλατεία Σαπφούς από ώρα 18.00 μέχρι ώρα 18.45».