Π.Α.Μ.Ε.: Απαντάμε με γενική πανελλαδική απεργία

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική πανελλαδική απεργία τη ημέρα που στη Βουλή θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα προχτεσινά μαζικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις δείχνουν ότι το ποτάμι της οργής φουσκώνει, μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ορμητικό. Οι ταξικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.

Η πρόταση του ΠΑΜΕ, για γενική απεργία, ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των στιγμών. Να χτυπηθεί η αντιλαϊκή πολιτική στον πυρήνα της. Το θηρίο του κεφαλαίου να χτυπηθεί στη φωλιά του. Στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, στα γιαπιά και στα γραφεία. Εκεί που στενάζει ο εργάτης και ο υπάλληλος, εκεί που βασανίζεται ο φοιτητής, εκεί που ματώνει ο αγρότης, εκεί που απελπίζεται ο αυτοαπασχολούμενος πνιγμένος από τα μονοπώλια. Εκεί που ο ιδρώτας των πολλών γίνεται κέρδη για τους λίγους. Είναι η ώρα στη λυσσασμένη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, να υψωθεί φράκτης αδιαπέραστος. Για να μην περάσουν τα μέτρα λαιμητόμος, να σπάσει ο τσαμπουκάς του ΣΕΒ, να στραπατσαριστούν κυβέρνηση και τρόικα.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός να περάσει στο προσκήνιο. Να βάλει τη δική τους ταξική σφραγίδα στις κοινωνικές εξελίξεις. Να συγκρουστεί για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Να μην επιτρέψει να εκτραπεί η αγανάκτησή του σε ανώδυνες για την κυρίαρχη τάξη διεξόδους. Να μην φοβηθεί, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στις απειλές.

Κρίσιμες ώρες

Η πρόταση στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους: «Να πάρουν απόφαση για προκήρυξη – συμμετοχή στην απεργία όπως προτείνει το ΠΑΜΕ και απαιτούν οι συγκεκριμένες συνθήκες, τη ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για τα νέα μέτρα – λαιμητόμο», πρέπει να φτάσει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Γιατί, όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας αλλά και των οικογενειών μας. Δεν μας επιτρέπεται ούτε να μοιρολογούμε ούτε να φυγομαχούμε απέναντι στη λυσσασμένη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.

Εχουμε ιερό χρέος στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας να ματαιώσουμε την επιχείρηση μετατροπής των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους.

Εχουμε υποχρέωση να ματαιώσουμε τη μανιασμένη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας να μην περάσουν τα νέα μέτρα – κόλαση για το λαό.

Να μην επιτρέψουμε τα παιδιά μας να δουλεύουν με μισθούς πείνας. Αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής το εργασιακό τους μέλλον θα είναι κόλαση».

Γi’ αυτό «Δεν πρέπει να αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο. Οι σωματειακές επιτροπές, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα, οι ομοσπονδίες να οργανώσουν τη διαφώτιση των εργαζομένων, των λαϊκών μαζών για τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή…

Η απεργία αυτή να είναι το ξεκίνημα αγώνων που επιβάλλεται να κλιμακωθούν για να παρεμποδιστεί η νέα αντιλαϊκή επέλαση για να αντεπιτεθεί ο λαός.

Με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις με κάθε μέσο να καταδικαστούν τα νέα μέτρα. Να αποκαλυφθούν τα πελώρια ψέματα της κυβέρνησης ότι οι δέσμες των νέων μέτρων αντιμετωπίζουν το χρέος και το έλλειμμα, αφού οι μειώσεις μισθών δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στους λεγόμενους δημοσιονομικούς στόχους. Αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, ότι τα ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν ένα άλλοθι για να φτηνύνει η εργατική δύναμη. Για να μπορεί το αστικό κράτος να παρέχει στα μονοπώλια και τους κεφαλαιοκράτες νέα πιο παχυλά προνόμια όπως φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις κ.λπ. Γι’ αυτούς παίρνονται τα μέτρα, για να προστατευτεί και να διευρυνθεί η κερδοφορία τους».

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις ολοήμερες δράσεις του ΠΑΜΕ και στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 3 Ιούνη, και το απόγευμα από το συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς έδωσαν δείγμα αγωνιστικής ετοιμότητας.

Σήμερα, το κύριο καθήκον, η βασική προϋπόθεση για να φέρει αποτελέσματα ο αγώνας της εργατικής τάξης είναι η οργάνωση στον τόπο δουλειάς. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε από το βήμα του συλλαλητηρίου η Μάρα Κατηφόρη, μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Σωματείου Επισιτιστών, «η δύναμή μας είναι στα συνδικάτα μας, στους ταξικούς αγώνες. Στους αγώνες που έρχονται αντιμέτωποι με τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Η δύναμή μας θα μεγαλώνει όσο η εργατική τάξη θα παίρνει διαζύγιο από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, όσο θα αφαιρεί τη δύναμη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όσο θα δυναμώνει το μέτωπο της ρήξης και της ανατροπής, όσο θα γινόμαστε ικανότεροι στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του. Ο δρόμος ανάπτυξης που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι δεμένος και εξαρτάται από αυτή τη δουλειά».