ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Στις 25 Γενάρη μέρα Τετάρτη στις 11.30 π.μ.

συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Στις 27 Γενάρη μέρα Παρασκευή στις 11.30 π.μ.

συγκέντρωση στη Λάρσο


Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τη σημαία της ΠΑΣΥ προχωρούν οι αγρότες.
Αγωνιστικά προχωρά η φτωχομεσαία αγροτιά και στο νησί μας και από την Τετάρτη 25 του Γενάρη κλιμακώνει την πάλη της μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που την οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα.
Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ στο κάλεσμα που απευθύνει για τη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων  στις κινητοποιήσεις ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) σε καλεί όχι μόνο να μην υποταχθείς στην ολέθρια αυτή πολιτική, αλλά να την αντιπαλέψεις με «νύχια και με δόντια», υπερασπιζόμενος το δικαίωμα σου να ζήσεις σ’ αυτόν τον τόπο και να συνεχίσεις τις καλλιεργητικές σου προσπάθειες. Κι αυτή την απόφαση σου να την καταγράψεις με τη συμμετοχή σου στις παρακάτω αγωνιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει:
Στις 25 Γενάρη μέρα Τετάρτη στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και μαζική παράσταση στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια για τα χαράτσια που επιβάλλονται στις σταβλικές εγκαταστάσεις, για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών κ.λπ. και:

Στις 27 Γενάρη μέρα Παρασκευή και ώρα 11.30 π.μ. συγκέντρωση στη Λάρσο.
Στόχος αυτών των αγωνιστικών εκδηλώσεων είναι αφ’ ενός η καταγγελία της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής και πολλούς στην ίδια την καταστροφή και αφετέρου η διεκδίκηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας:
Εγγυημένες από το κράτος κατώτερες τιμές στα αγροτικά προϊόντα (λάδι, γάλα, κρέας κ.λπ.) που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν και ένα κέρδος για να μπορέσει να επιβιώσει ο παραγωγός και να συνεχίσει τις καλλιεργητικές του προσπάθειες.
Μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής.
Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές.
Επανασύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή.
Μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, κατάργηση των χαρατσιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, επιδότηση των ζωοτροφών και κατασκευή εργοστασίων γάλακτος στο νησί.
Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «ενεργούς» και «ανενεργούς» αγρότες.
Κάλυψη των ελλειμμάτων του ΕΛΓΑ από το κράτος και τη χρηματοδότηση του ώστε να καλύπτει το σύνολο των ζημιών της παραγωγής και στο κεφάλαιο.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και πάγωμα στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων οργανισμών.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών που έχουν επιβληθεί όπως αυτό της ΔΕΗ.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.
Αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στο νησί μας και κυρίως εκείνων που έχουν σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της παιδείας.
Τέλος σε καλούμε να συνδέσεις τον αγώνα για τα παραπάνω προβλήματα μ’ εκείνον για την ανατροπή της πολιτικής που τα γεννά και για μία άλλη πολιτική που στα πλαίσια της ο πλούτος που παράγεις θα πηγαίνει στην ικανοποίηση των δικών σου αναγκών και δεν θ’ οικειοποιείται από τους κηφήνες της ελληνικής κοινωνίας.
Μια πολιτική που προϋποθέτει την αλλαγή συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο ώστε να έρθει στην εξουσία μια λαϊκή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ ζητά η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου γιατί όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της «οι εργαζόμενοι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες, οι νέοι, οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, δεν έχουν άλλο δρόμο από την κοινή δράση και πάλη, γιατί είναι η ίδια πολιτική που τους χτυπάει, γιατί είναι ο ίδιος αντίπαλος.
Ο μόνος δρόμος για να αντέξουν και να αντιπαλέψουν την χωρίς προηγούμενο επίθεση που δέχονται τα δύο τελευταία χρόνια από τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ (είτε ξεχωριστά, είτε τώρα ενωμένα στη συγκυβέρνηση), πάντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ο μόνος δρόμος είναι ενίσχυση του κοινωνικού μετώπου της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.
Η διοίκηση του ΠΕΚ καλεί τους εργαζόμενους, εργαζόμενες, ΟΛΟΥΣ, στις κινητοποιήσεις των Αγροτοκτηνοτρόφων, που οργανώνει η ΠΑΣΥ».