ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ Κ.Κ.Ε. Το νησί μας στις 6/5/12 στέλνει ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή.

Μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης έστειλαν εργάτες, φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες, συνταξιούχοι, γυναίκες και η νέα γενιά που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Σαπφούς στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Σε μια κατάμεστη πλατεία συναντήθηκαν παλιοί και νέοι σύντροφοι, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, άνθρωποι που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να δηλώσουν την παρουσία τους.

Μεγάλη η συγκίνηση όταν ο Σταύρος Σκοπελίτης ο μέχρι τώρα κομμουνιστής βουλευτής του νησιού μας έκανε το άνοιγμα της προεκλογικής συγκέντρωσης και το κλείσιμο παρουσιάζοντας τους νέους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας.

Η ομιλία του Γιάννη Π. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας γέμισε με αισιοδοξία τις καρδιές ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με δυνατό ΚΚΕ και ισχυρό εργατικό κίνημα.

«Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ μετά τις εκλογές, τόσο ισχυρότερος θα είναι ο λαός».

«Υπάρχει στο λαό μας σωρευμένη οργή και αγανάκτηση. Αν εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στο ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σαν λαός απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ομιλητής και κάλεσε τον κόσμο να εκτιμήσει τη συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ, τη σαφήνεια των θέσεών του, το γεγονός ότι προειδοποίησε καθαρά το λαό για την αντιλαϊκή θύελλα που ερχόταν, πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες για να αναχαιτιστεί.

Το ίδιο είπε θα κάνει και την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη, δεν λέει άλλα τώρα κι άλλα κάνει μετά και ήταν το μόνο κόμμα που είπε ανοιχτά όλη την αλήθεια για την ΕΕ και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της. Με αυτά τα κριτήρια κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους του νησιού μας, να υπερψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο του Κόμματος.

Αναφέρθηκε επίσης στο απαξιωτικό μεταγραφικό παζάρι αστών πολιτικών από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, στα κόμματα που στήνονται εν μια νυκτί, προκειμένου να ψαρέψουν τη λαϊκή οργή, μην αφήνοντάς την να ριζοσπαστικοποιηθεί, στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις τους, στη γενικευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού μπρος στην κάλπη, στα τρομοδιλήμματα περί χρεοκοπίας του τόπου την ώρα που έχει χρεοκοπήσει η λαϊκή οικογένεια, στα κάλπικα καλέσματα περί μιας ψευδεπίγραφης ενότητας ορισμένων δυνάμεων, προκειμένου να μείνει ανέπαφη η εξουσία των μονοπωλίων.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» σε αυτό το στημένο σκηνικό. Να μη σκορπίσουν την ψήφο τους δεξιά και αριστερά. Εξήγησε γιατί από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια δυνατή λαϊκή συμμαχία, που θα παλέψει και θα αποκρούσει τα νέα προαποφασισμένα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από όσα βίωσε ο λαός ως τώρα. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, την πρόταση εξουσίας του σε ρήξη με ΕΕ και μονοπώλια, για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός. Να εμπιστευτούν την πείρα του ΚΚΕ στους αγώνες σε όλες τις συνθήκες.