«Αγροτιά – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά»

Κοινό μέτωπο αγροτών και εργατών στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο

την Τρίτη 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς

sea013-800x800

Στην ΔΟΥ Μυτιλήνης βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής μέλη της Τοπικής Γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ μαζί με αγρότες, καταγγέλλοντας την φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και απαιτώντας:

  • Να μην υποχρεούνται να κρατούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος οι μικρομεσαίοι αγρότες με ετήσιο τζίρο μικρότερο των 40.000 ευρώ, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Να μην πληρώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες τον Ενιαίο Φόρο.

  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην Εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού τους.

Η παράσταση διαμαρτυρίας (που έγιναν σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας), εντάσσεται στις δράσεις που θα αναπτύξει η Τοπική Γραμματεία το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην πλ. Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε χωριά του νησιού, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με Αγροτικούς Συλλόγους και συσκέψεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία του συλλαλητηρίου.