Πρόσφυγες – Μετανάστες.

1143-01

1143-05

Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο πλαίσιο των πολιτικών της ΕΕ δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, αντίθετα το αναπαράγει και το συντηρεί.

Οι εξελίξεις αρχίζουν να γίνονται πολύ επικίνδυνες και μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Και γι αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, οι λαϊκές οικογένειες στο νησί μας πρέπει να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν και να εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους χιλιάδες ξεριζωμένους.

-Να κινητοποιηθούν αποφασιστικά ενάντια στα διάφορα κέντρα που στάζουν φασιστικό – ρατσιστικό δηλητήριο, που εμφανίζονται πότε σαν «αγανακτισμένοι», πότε σαν «πατριώτες», πότε σαν «υπέρμαχοι» της ορθοδοξίας και του χριστιανισμού και το μόνο που κάνουν είναι να τα βάζουν με τα θύματα, αθωώνοντας τους θύτες.

Να απαιτήσουν:

Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Γρήγορα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου όλων όσοι έχουν τις προϋποθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι να πάρουν χαρτιά και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.

Να παλέψουν ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που σφραγίζει και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους και οξύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους ίδιους και στους κατοίκους του νησιού.

Να κινητοποιηθούν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που γεννούν πολέμους και δημιουργούν την προσφυγιά.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.