Με τις αποφάσεις του 20ου Συνέδριου προχωράμε μπροστά!

Εξοπλισμένοι με τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, έχουμε από σήμερα ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα μας, για την απαιτητική δουλειά που μας περιμένει, στο στόχο που θέτει το σύνθημα του Συνεδρίου: «Ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία. Για την εξουσία – το σοσιαλισμό».

Το καθήκον αυτό γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση έχει «απογειώσει» τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις, που ο πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας, με κίνδυνο να πάρει πιο γενικευμένες μορφές, με το αστικό πολιτικό σύστημα να αναδιατάσσεται, εναλλάσσοντας μάσκες και προσωπεία, για να μπορεί να κρατά το λαό στοιχισμένο στα συμφέροντα και στους στόχους του κεφαλαίου. Σήμερα που η αστική τάξη «ξεσαλώνει» για να ικανοποιήσει τη δίψα για ανάκαμψη της κερδοφορίας της, σέρνοντας το λαό βαθύτερα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Με μια κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα που συντονίζονται απόλυτα στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ο οποίος περνά μέσα από την παραπέρα συντριβή των δικαιωμάτων του λαού. Αλλά και μέσα από την αναβάθμιση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις, σε όλη την περιοχή από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τα βόρεια παράλια της Αφρικής. Αυτό είναι το «πανόραμα» της περιοχής και της περιόδου που ζούμε, των χρόνων που έχουμε μπροστά μας. Και μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο και καμπή, χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Γι’ αυτό οι Θέσεις και η Εισήγηση της ΚΕ προς το 20ό Συνέδριο κατέγραψαν ως βασικό ζητούμενο την ισχυροποίηση του Κόμματος, «ώστε να γίνει ικανό, ως Κόμμα της κοινωνικής ανατροπής, να φέρει σε πέρας τον ιστορικό, πρωτοπόρο ρόλο του, αξιοποιώντας και βαθαίνοντας με την ταξική πάλη τις αντιθέσεις και αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος».

Η προετοιμασία αυτή, σημείωνε, «πρέπει να περιλαμβάνει την ολόπλευρη ιδεολογική – πολιτική θωράκιση και οργανωτική ανάπτυξη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Αυτή η προετοιμασία θα ατσαλώνει δυνάμεις, θα τις προετοιμάζει για δύσκολες και αποφασιστικές μάχες, μακριά από τη μικροαστική ανυπομονησία, αλλά και από τη μακαριότητα που δημιουργεί η υποτίμηση της συνεχούς, χωρίς ταλαντεύσεις και καθυστερήσεις, πολιτικής δράσης, της καθημερινής ακούραστης δουλειάς, της συνεχούς δημιουργίας πολύτιμων εφεδρειών που θα αντικαθιστούν, θα ανανεώνουν, θα διευρύνουν τις δυνάμεις μας».