Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ το ΚΚΕ αποχαιρετά ένα ξεχωριστό στέλεχός του, το σύντροφο Ηλία Βουλβούλη.
«Ο σύντροφος Ηλίας γεννήθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου το 1950 και από μικρή ηλικία συνέδεσε τη ζωή του με την πάλη του εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ. Το 1968 με μια ομάδα νέων επιχείρησαν και δημιούργησαν στην Αγιάσο μια αντιδικτατορική οργάνωση. Από το 1969 έως το 1971 σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και έγινε δάσκαλος. Μέλος του Κόμματος έγινε το 1975 και έκτοτε το υπηρέτησε συνειδητά, με συνέπεια, με πάθος, με αισιοδοξία. Ο σύντροφος Ηλίας ήταν πρωτοπόρος μαχητής του Κόμματος από όποια θέση καλέστηκε να προσφέρει. Έδωσε μάχες στο κίνημα των εκπαιδευτικών, στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και από διάφορα οργανωτικά πόστα στις Κυκλάδες, τον Πειραιά, τη Λέσβο και διετέλεσε για πολλά χρόνια Γραμματέας της ΝΕ Λέσβου. Ο σύντροφος Ηλίας αποδείχθηκε αταλάντευτος κομμουνιστής σε όλες τις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Υπερασπίστηκε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά, ιδανικά και σκοπούς του Κόμματος και είχε τη δική του συμβολή στην απόκρουση της υπονόμευσης και της διάλυσης του ΚΚΕ που επιχειρήθηκε το 1991, μετά την αντεπανάσταση. Η προσφορά του στο Κόμμα, στην πάλη της εργατικής τάξης και του λαού ήταν πολύμορφη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η κηδεία του σ. Βουλβούλη θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 17.00 από το νεκροταφείο του Αγ. Παντελεήμονα Μυτιλήνης».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ για το θάνατο του Ηλία Βουλβούλη, επί πολλά χρόνια Γραμματέας και μέλος της Νομαρχιακής και των Αχτιδικών Επιτροπών του Κόμματος στο νησί. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Ο σ. Ηλίας γεννήθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου το 1950.
Δάσκαλος στο επάγγελμα, σπούδασε από το 1969 έως και το 1971 στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης, από το 1985 έως και το 1986 στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης και το 1997 στην ταχύρρυθμη εξάμηνη μετεκπαίδευση (εξομοίωση πτυχίου) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο στρατό υπηρέτησε, ως λοχίας, από το 1971 έως και το 1973 σε Κόρινθο – Αθήνα – Σέρρες – Σιδηρόκαστρο.
Το 1968 πέντε-έξι νεολαίοι στην Αγιάσο – ανάμεσά τους και ο σ. Ηλίας – δημιούργησαν μια αντιδικτατορική οργάνωση. Εξέδιδαν και ένα εφημεριδάκι. Διαλύθηκε όταν οι περισσότεροι έφυγαν εκτός Λέσβου για σπουδές κυρίως όμως γιατί δεν υπήρχε καθοδήγηση από το παράνομο – τότε – ΚΚΕ.
Στο ΚΚΕ οργανώθηκε το 1975 στην Κομματική Οργάνωση Κυκλάδων, όπου υπηρέτησε έξι χρόνια ως δάσκαλος. Μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπ/σης Λέσβου μέχρι τη συνταξιοδότησή του, εκλέχθηκε κατά καιρούς μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων στους συλλόγους δασκάλων στον Πειραιά και στη Λέσβο καθώς και αντιπρόσωπος στα Συνέδρια της ΔΟΕ. Από το 1998 έως και το 2002 ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Αγιάσου.
Χρημάτισε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Λέσβου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μυτιλήνης και Δ/ντής της εφημερίδας “Νέο Εμπρός”. Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούσε στις εφημερίδες “Νέο Εμπρός” και “Τα Νέα της Λέσβου”.
Ήταν, επίσης, γραμματέας της ΚΟΒ Τζιάς (Κυκλάδες), Γραμματέας της ΚΟΒ Δασκάλων Πειραιά και μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Δημοσίων Υπαλλήλων Πειραιά.
Από το 1984 μέχρι το 2015 υπήρξε μέλος διάφορων καθοδηγητικών οργάνων της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου, ενώ από το 1989 και μέχρι το 1996 ήταν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Το 1997 μαζί με άλλους τρεις συντρόφους συνελήφθη για παρεμπόδιση απόπλου πλοίου γιατί συμπαραστάθηκε στον αγώνα των ναυτεργατών. Στο δικαστήριο αθωώθηκε.
Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του συντρόφισσα Ελένη και στις δύο κόρες του την Αιμιλία και τη συντρόφισσα Μαρία».