Ο λαός να αντιδράσει μαζικά στις νέες συμφωνίες κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ εξελίχθηκε σε μια – απίστευτου κυνισμού – ομολογία ότι ο στόχος του ταξιδιού στις ΗΠΑ ήταν η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς και σ’ ένα εξοργιστικό «πλυντήριο», απ’ τη μεριά του κ. Τσίπρα, στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, εντός κι εκτός ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όλες τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Το σίγουρο είναι ότι συμφώνησε για την επέκταση κι αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτή της Σούδας, καθώς και για την αναβάθμιση των F-16, τα οποία όχι μόνον αφορούν τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ κι όχι τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά και για τα οποία θα πρέπει να πληρώσει ελληνικός λαός 2,4 δισ. την ώρα που η κυβέρνηση τον αφαιμάζει με κάθε τρόπο.

Οι όποιες αμερικανικές επενδύσεις θα αφορούν επιχειρηματικούς κολοσσούς που θα κερδίσουν από την εργασιακή ζούγκλα, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Θα αφορούν τη μεγαλύτερη εξάρτηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας από το αμερικάνικο πολεμικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα. Θα αφορούν ενεργειακά σχέδια, όπως η εξόρυξη πολύτιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, απ’ την οποία ο ελληνικός λαός δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά και τη μεταφορά αμερικανικού φυσικού αερίου από Έλληνες εφοπλιστές.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα «αναβαθμίζεται» ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή κι ως σημείο αναφοράς της πολιτικής των ΗΠΑ, στον επικίνδυνο ανταγωνισμό της με άλλες δυνάμεις π.χ. Ρωσία. Αυτά εννοούν κυβέρνηση και ΗΠΑ, όταν λένε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή της σε επεμβάσεις και πολέμους, όλα αυτά τα χρόνια, δεν προστάτεψαν τα κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τραμπ τήρησε σιγή ιχθύος τόσο για το Κυπριακό όσο και για την τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, το οποίο το ίδιο το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, χωρίς σύνορα.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιδράσει μαζικά απέναντι στις νέες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, που τον εμπλέκουν πιο βαθιά στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους. Οι λαοί, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους, μπορούν να ανοίξουν ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.