Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη στη Μυτιλήνη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για την Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, καλεί και φέτος όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και νέες, τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει την Κυριακή 13 Μάη 2018, στις 18.30 από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη. (Η μεταφορά στην Παναγιούδα θα γίνει με ΚΤΕΛ από την πλατεία Σαπφούς στις 17.45).

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συνεχής όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτές, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή, ενισχύουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

Ο επικίνδυνος χαρακτήρας των εξελίξεων στο Αιγαίο και η κλιμακούμενη τούρκικη επιθετικότητα, με τη ΝΑΤΟική αρμάδα να αλωνίζει στο Αιγαίο, στοχεύουν αποκλειστικά στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων της Ενέργειας.

Τώρα πρέπει η λαϊκή ανησυχία να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη και να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν.

Γι’ αυτό χρειάζεται οι κάτοικοι του νησιού μας να δουν τον πραγματικό αντίπαλο κι εκεί να στρέψουν τα πυρά τους. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές φωνές και τη φασιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Καταδικάζουμε την άγρια δολοφονική επίθεση σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, που εκτελέστηκε από ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες και που όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού. Στοχοποιούν δηλαδή τα θύματα και όχι τους θύτες. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι πόλεμοι, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά για λογαριασμό της αστικής τάξης, είναι η πραγματική αιτία του Προσφυγικού.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση, απαιτώντας:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».