Παλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Στις 18 Φλεβάρη 2020 δίνουμε απεργιακή απάντηση!

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Για την καλύτερη οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου πραγματοποιεί σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εργαζομένων την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 18.30 στην αίθουσα συσκέψεων του Π.Ε.Κ. (Βαλαωρίτου και Δαβάκη).

Σε ανακοίνωσή του το Π.Ε.Κ. σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα και θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού στην ουσία ενισχύει και θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου.

Με το νέο νομοσχέδιο θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου έτσι όπως έκαναν και όλα αυτά τα χρόνια με τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια και τους αντεργατικούς νόμους.

Για άλλη μια φορά θέλουν να “πληρώσουν το μάρμαρο” οι εργαζόμενοι!

Κατακτήσεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης αφαιρέθηκαν για την ικανοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μεγαλοεργοδοτών.

Φτάνει πια! Ως εδώ! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή τη νέα επίθεση!

Η απεργία είναι το όπλο μας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας.

Διεκδικούμε:

1. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

2. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

3. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

7. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς!».#

Το δίφυλλο του ΠΑΜΕ για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

httpss://www.youtube.com/watch?v=a2bNxTcQ8dM&feature=emb_logo