Δεν θα πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους. Πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 19:00 στην πλατεία Σαπφούς.

Συλλαλητήρια την Πέμπτη 11 Ιούνη σε πολλές πόλεις της χώρας οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργάνωσαν και μέσα στην πανδημία για την προστασία των μισθών, των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων.

Θέτοντας στο προσκήνιο την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν πάλι αυτοί το «μάρμαρο» της νέας οικονομικής κρίσης, μεγάλες εργατικές Ομοσπονδίες εργαζομένων απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλουν στην οργάνωση των συλλαλητηρίων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεδριάζουν αυτές τις μέρες για να πάρουν αποφάσεις συντονισμένης κλιμάκωσης του αγώνα.

  • Στη Λέσβο το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με απόφασή του, καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020, στις 7.00 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς.

Στην ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά απέναντι στη νέα επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Τις ανάγκες μας στην Υγεία, στη δουλειά με δικαιώματα δεν τα παζαρεύουμε.

Για ακόμα μια φορά θέλουν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση τους.

Η κυβέρνηση ΝΔ και η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία, ως ευκαιρία για να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο και για να θωρακίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το “Ταμείο Ανάκαμψης” της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα διαρκείας.

Η “δίκαιη κατανομή βαρών” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ , φορτώνει τα σπασμένα και το λογαριασμό της κρίσης σ’ εμάς τους εργαζόμενους, και δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Εξασφαλίζει το χαμηλότερο “εργατικό κόστος” για τους μεγάλους ομίλους ενώ την ιδία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα διαγωνίζονται για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα στήριξης του ΣΕΒ.

Οι από χρόνια απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με αφορμή και την πανδημία, γίνανε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) οι οποίες ήρθαν για να μείνουν και να ενισχυθούν, να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να αντισταθούμε, να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Χρηματοδότηση κρατική του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. .#