«Ανθυγιεινή» η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, καταγγέλει η Τ.Ε. Λέσβου του Κ.Κ.Ε.

Την «ανθυγιεινή» πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει στα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών των Μεταφορών και του Τουρισμού, σε βάρος της υγείας του λαού, καταγγέλλει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή τον εντοπισμό έντεκα (11) κρουσμάτων κορονοϊού από το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Αυγούστου έως το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2020.

«Ήδη στο Βοστάνειο νοσοκομείο υπάρχει ένας ασθενής διασωληνωμένος και άλλοι έξι σε απομονωμένους θαλάμους, στη Λέσβο δηλαδή το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταγγέλλει ότι «το αλαλούμ που επικρατεί στη λήψη των τεστ και στην ενημέρωση από την πολιτική προστασία όσων ιχνηλατούνται, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και στοιχειώδους υποδομής για να εφαρμοστούν ακόμα και αυτά τα ανεπαρκή μέτρα που εξαγγέλλει κάθε μέρα η κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Λέσβου του Κ.Κ.Ε. αναφέρει ακόμη:

«Έχουν, πλέον, καταρριφθεί στη συνείδηση του Λεσβιακού λαού τα έωλα επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τη διάδοση του ιού. Έχει γίνει σε όλους καθαρό πως μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα. Η αθώωση του ανοίγματος στους τουρίστες ακούγεται σαν ανέκδοτο στα αυτιά των συμπολιτών μας. Όταν έχει ελεγχθεί μόνο το 12% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας, πόσα κρούσματα είχε το υπόλοιπο 88%; Και πόσοι από αυτούς συγχρωτίζονται στα ίδια μέρη με τον ντόπιο πληθυσμό; Η στοχοποίηση των νέων και της χαλάρωσης της ατομικής ευθύνης γίνεται μόνο και μόνο για να κρύψουν τη μεγάλη αλήθεια: Ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο βελτίωσης του εθνικού συστήματος Υγείας και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μάς βρίσκει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από το πρώτο. Ήδη, στο Βοστάνειο νοσοκομείο υπάρχει ένας ασθενής διασωληνωμένος και άλλοι έξι σε απομονωμένους θαλάμους, στη Λέσβο δηλαδή το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να απαιτήσουν από την κυβέρνηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας στο νησί μας:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στο νοσοκομείο και στο ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας.

Καμία απόλυση όσων σήμερα υπηρετούν.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις δομές Υγείας και Πρόνοιας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα».#