Λαϊκή Συσπείρωση Βορ. Αιγαίου: Ορκίστηκε η περιφερειακή σύμβουλος Αγλαΐα Κυρίτση, στη θέση του Σταύρου Τάσσου.

Ορκίστηκε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου με πολιτικό όρκο, η περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, «δεσμευόμενη στην τιμή και τη συνείδησή μου πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετώ και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού», όπως τόνισε σε δήλωσή της μετά την ορκομωσία, προσθέτοντας ακόμη:

«Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό σύντροφο, τον Σταύρο Τάσσο, ελπίζοντας να καταφέρω να ανταποκριθώ όπως και ο ίδιος έκανε στον ένα χρόνο που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος.

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο χώρο, επιστρέφω σε μια πολιτική θέση με επίγνωση της ευθύνης που έχω απέναντι στα πολύπαθα νησιά του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους ανθρώπους τους, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά κόντρα στις πολιτικές που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, που η τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται στο απόγειό της, με το ρόλο του ΝΑΤΟ της ΕΕ και όλων των δήθεν συμμάχων που «διαφημίζουν» η ΝΔ σήμερα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν, να αποκαλύπτεται περίτρανα, με τη χώρα δεμένη στο επικίνδυνο άρμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων να σπρώχνεται στην παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να μπαίνει σε εξαιρετικά επικίνδυνες για το λαό μας περιπέτειες, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.

Μια όξυνση η οποία «συναντά» το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο παραμένει ωρολογιακή βόμβα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και «κουμπώνει» με την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και το νέο κύκλο της ακόμα βαθύτερης οικονομικής κρίσης, διαμορφώνοντας, τελικά, ένα εκρηκτικό μείγμα που προοιωνίζεται μεγάλα δεινά για το λαό και τη χώρα.

Ως σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, μαζί με τους τρεις ακόμη εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της συνεχούς παρουσίας στα νησιά μας. Στο δρόμο της υπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, στο δρόμο της κινητοποίησης και της αγωνιστικής προετοιμασίας, στο δρόμο της αντίληψης που δεν αποδέχεται τη μοιρολατρία και τη μοίρα που επιφυλάσσουν για το λαό και τα νησιά μας.

Ειδικά για το ακριτικό Βόρειο Αιγαίο, η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και ανηφορική, επιβάλλοντας συνεχή αγώνα, λαϊκή εγρήγορση και κινητοποίηση. Με τον στρεβλά προσανατολισμένο μαζικό Τουρισμό να καταρρέει, με τους εργαζόμενους καθημερινά να πιέζονται και να χάνουν δικαιώματα και μισθούς, με την ανεργία να χτυπά «κόκκινο» και τον πρωτογενή τομέα μέρα τη μέρα να συρρικνώνεται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.

Θα δώσουμε μάχη για τη στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών μας, των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων. Θα παλέψουμε και θα μπούμε μπροστά στον αγώνα να κλείσουν τα κέντρα-φυλακές για τους πρόσφυγες που έχουν φτιάξει στα νησιά μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε δύναμη το δικαίωμα των προσφύγων να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν. Θα αγωνιστούμε για να μην πληρώσουν οι νησιώτες, όπως και ολόκληρος ο λαός μας ακόμη μια φορά την κρίση.

Μαζί με τους νησιώτες μας θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη πορεία, θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη αντίληψη, μακριά από διαχειριστικές λογικές και λογικές διεκπεραίωσης, αλλά πεπεισμένοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στους αγώνες και στις ανατροπές που πρέπει να έρθουν για να αλλάξουμε τη μοίρα των νησιών μας».#