Παρέμβαση του Παλλεσβιακού Εργατικοϋπαλληκού Κέντρου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊό.
«Η τακτική της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα δεν μπορεί να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες της πολιτικής που ακολουθεί αλλά ούτε και να «κουκουλώσει» ότι στο όνομα της προστασίας της κερδοφορίας, έχουν δώσει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας δεν εφαρμόζουν το παραμικρό μέτρο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Τα όποια μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση και ανακοινώνονται καθημερινά είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση με περίσσιο θράσος ρίχνει την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων στη νεολαία αναμασώντας και την πάγια τακτική της περί ατομικής ευθύνης.
Σε παρόμοια κατεύθυνση βέβαια κινούνται και οι δηλώσεις ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια, την στιγμή που στα αεροδρόμια πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι μόλις στο 10% των εισερχομένων.
Έπαιξαν την υγεία του λαού κορώνα – γράμματα θέλοντας έτσι να εξασφαλίσουν και τις απαιτήσεις των μεγάλων τουριστικών ομίλων. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης είναι και η απόκρυψη των κρουσμάτων και στο νησί μας αφού με τα επίσημα στοιχεία παρουσιάζονταν 1-2 κρούσματα την ημέρα αντί του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων.
Εντείνουμε τον αγώνα μας για την ζωή και την Υγεία του λαού και απαιτούμε:
• Να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη Λέσβο.
• Δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς, καθώς και στο ΚΥΤ της Μόριας και στον Καρά Τεπέ, με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος.
• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
• Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων».#