Lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική. Με το ΚΚΕ στην πάλη για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Μπαίνοντας στη νέα φάση των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση, «ένα το κρατούμενο» είναι για το λαό η ενίσχυση της οργανωμένης πάλης, της διεκδίκησης μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για ουσιαστική προστασία της ζωής του. Για θωράκιση της Υγείας, μέσα από τη λήψη μέτρων σε σύγκρουση με την πολιτική που σε κάθε τέτοια διεκδίκηση απαντάει με γνώμονα το «κόστος» για το κράτος και το κεφάλαιο.

Γιατί αυτή είναι η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας που φέρνει τον λαό, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε, ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτη, και μάλιστα με ακόμα χειρότερους όρους, αφού έχει μεσολαβήσει η νομοθέτηση σωρού από βάρβαρα μέτρα.

Απέναντι σε όλα τα βάρβαρα μέτρα που επιβλήθηκαν δεν μένουμε σιωπηλοί, αντίθετα οι φωνές κάτω από τις μάσκες μπορούν και πρέπει να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.

Σήμερα, λοιπόν, αυτός ο αγώνας για τα στοιχειώδη, για την υγεία και τα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βλέπει μπροστά, να κερδίζει έδαφος η μάχη με τη ρίζα του κακού, που οδηγεί το λαό από σκληρά – βάρβαρα μέτρα σε φυσικές καταστροφές και από εκεί σε πανδημίες. Γιατί, σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνολογίας, όσων δηλαδή ο ίδιος ο εργαζόμενος άνθρωπος έχει δημιουργήσει, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας οργανωμένης με κριτήριο ακριβώς αυτές τις δυνατότητες. Και για να γίνει αυτό, πρέπει η εργατική τάξη, όλος ο λαός να βάλουν σε οριστικό lockdown την αντιλαϊκή πολιτική συνολικά!

Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά: Το απεργιακό μέτωπο όλο και φουντώνει για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού, για να πάρει η κυβέρνηση πίσω το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Ο λαός μπορεί να τα καταφέρει και να βγει νικητής και από αυτήν τη δοκιμασία.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες:

  • 1. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, δηλαδή τάισμα των κλινικαρχών, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση και προτείνουν άλλα κόμματα. Για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αλλά και για να ικανοποιηθούν και οι άλλες ανάγκες που υπάρχουν και να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας σύστημα της μίας νόσου. Να ξανανοίξουν αμέσως τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταργώντας περίπου 10.000 κλίνες.
  • 2. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.
  • 3. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γι’ αυτές τις βδομάδες.
  • 4. Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς, με προσλήψεις προσωπικού και με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.
  • 5. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
  • 6. Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • 7.Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. #