21ο Συνέδριο Κ.Κ.Ε.

Μέσα στο 2021 θα διεξαχθεί το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με σύνθημα: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».

Με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ, παίρνοντας υπόψη το κύμα πανδημίας και τις δυσκολίες που αυτό αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας της ανεπάρκειας και των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, επιφυλάσσεται για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου. Αυτή θα ανακοινωθεί όταν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα.

Τα θέματα του 21ου Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό, θα είναι: α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο και β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Σχετικά με το πρώτο θέμα του Συνεδρίου οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής δίνονται στη δημοσιότητα, για να ξεκινήσει η συζήτηση στα εκλεγμένα καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος και σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» θα κυκλοφορήσουν τα εξής κείμενα Θέσεων της ΚΕ:

Το θέμα του πρώτου κειμένου των Θέσεων είναι το εξής: «Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο – Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό». Το πρώτο κείμενο των Θέσεων κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 30 – 31 Γενάρη 2021.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο κείμενο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό – στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας». Το δεύτερο κείμενο των Θέσεων θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 – 7 Φλεβάρη 2021.

Και, τέλος, θα δημοσιευτεί το τρίτο κείμενο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ». Το τρίτο κείμενο των Θέσεων θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 – 14 Φλεβάρη.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία των πανεξορμήσεων με τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» με τα κείμενα των Θέσεων, για να φτάσουν σε χιλιάδες σπίτια και χώρους δουλειάς, όσο πιο πλατιά στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.