ΠΕΚ: «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!» Πικετοφορία στις 18.30, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Με κεντρικό σύνθημα, «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα – κάτω τα χέρια από το 8ωρο», το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) προχωράς σε πικετοφορία την Πέμπτη 13 Μάη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

«Την Τετάρτη 12/5 η Κυβέρνηση της ΝΔ θα παρουσιάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί την 8ώρη εργασία και προχωράει στο παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων με 10ώρη και 12ώρη εργασία, με το ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας, με την αύξηση των υπερωριών και την κατάργηση της επιπλέον αμοιβής των υπερωριών. Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει χτύπημα και στη συνδικαλιστική δράση.

Η απεργία της 6ης Μάη ήταν ένα επιτυχημένο βήμα. Τώρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ορμή για να βάλουμε φρένο στα σχέδια της Κυβέρνησης, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις ζωές μας.

Τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ακόμα πιο θαρρετά!

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός δεν χωράει.

Η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει στους εργαζόμενους να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο των εργαζομένων, για να δώσουμε απάντηση στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, για να μείνει το νομοσχέδιο – έκτρωμα στα χαρτιά.» Και καταλήγει διατρανώνοντας

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!!

ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ».#