Μηνύματα στις μαθήτριες και στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προς τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Είμαστε δίπλα σας σ’ αυτόν τον αγώνα που δίνετε φέτος σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Κρατήστε για πάντα στο μυαλό σας ότι σημασία έχει να τολμάς, να προχωράς, να παλεύεις για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου.

Το μέλλον σας το κρατάτε εσείς στα χέρια σας, ό,τι και να καταφέρετε σε αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Γιατί τις πιο όμορφες μέρες σας δεν τις έχετε ζήσει ακόμη.

Η ελπίδα θα είναι πάντα ζωντανή, όσο οι νέες και οι νέοι θα αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Όσο θα κοιτούν στα μάτια τις δυσκολίες και θα ξεπερνούν τα εμπόδια. Όσο θα σηκώνονται ακόμα κι όταν πέφτουν.

Καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καθαρό μυαλό!

Μήνυμα της ΚΝΕ στις μαθήτριες και τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις

Είμαστε μαζί σας σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή σας!

Είμαστε δίπλα στην προσπάθειά σας να σπουδάσετε και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Να μην ξεχάσετε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας πως: Είστε ήδη νικητές! Ο αγώνας που δώσατε εσείς και οι οικογένειές σας, για να φτάσετε ως εδώ, ήταν δύσκολος και πρωτόγνωρος, λόγω της διαχρονικά ακολουθούμενης, επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής. Φτάσατε, όμως, και μάλιστα πιο δυνατοί, αφού αποδείξατε πως το να μην τα παρατάς, να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου είναι μονόδρομος.

Η δύναμη και η αντοχή του καθένα και της καθεμίας μεγαλώνει, όταν τις μάχες του δεν τις δίνει μόνος του, αλλά με άλλους μαζί.

Γι’ αυτό και η φετινή χρονιά, που όλοι μαζί σηκώσατε τη γροθιά σας και δυναμώσατε τη φωνή σας για ένα ασφαλές και δημιουργικό σχολείο, γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάνω απ’ όλα να θυμάστε πως το θέμα είναι:

Να μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς!

Τη ζωή που μας αξίζει θα την κατακτάμε, όσο δε σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτή!

Καλή επιτυχία σε όλους!

της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης

Μετά από έναν πρωτόγνωρο και δύσκολο αγώνα προετοιμασίας, ύστερα από μια σχολική χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας και της μη λήψης των σωστών μέτρων για την υγειά των μαθητών και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, έχοντας στο πλευρό σας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, με το καθημερινό διάβασμα και τις θυσίες σας, έρχεστε αντιμέτωποι με μία από τις πρώτες μάχες στη ζωή σας, τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ήρθε η στιγμή με ψυχραιμία και πίστη στον εαυτό σας να δώσετε αυτήν τη μάχη. Να θυμάστε πως μας δίνετε ελπίδα και αισιοδοξία για να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Το μέλλον είναι μπροστά σας και είναι στο χέρι σας να διαμορφώσετε εσείς τις συνθήκες του, δίνοντας αγώνα και για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Να είσαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις».

Καλή δύναμη! Καλή επιτυχία σε όλους!

Παναγιώτης Βαλάκος, Στρατής Κόμβος, Νίκη Τσιριγώτη

της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας, ότι είστε ήδη νικητές!

Είστε μια γενιά νέων ανθρώπων που υφίσταται εδώ και 2 σχολικά έτη, τις συνέπειες της πανδημίας και της προκλητικής άρνησης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να λάβουν μέτρα ώστε το πρωί να βρίσκεστε στο φυσικό σας χώρο -τη σχολική αίθουσα- και όχι στη μοναξιά της οθόνης ενός υπολογιστή, για όσες και όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν τις τεχνικές αυτές υποδομές. Την ίδια στιγμή με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει εκτός των Πανεπιστημίων πάνω από 25 χιλιάδες μαθητές. Τόσο πολύ νοιάζεται για τη νέα γενιά μετά από 2 χρόνια πανδημίας.

Mε τους μεγαλειώδεις αγώνες σας, δώσατε ένα καλό μάθημα στην κυβέρνηση που σας κατασυκοφάντησε, σας χτύπησε με τα ΜΑΤ. Αποδείξατε ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας για τη γνώση αλλά και για τη ζωή.

Την ώρα που εσείς θα γράφετε εξετάσεις θα συζητείται στην ελληνική Βουλή ένα κατάπτυστο νομοθετικό τερατούργημα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν εναντίον του. Ένα νομοσχέδιο που πίσω από τον ωραίο αλλά εντελώς ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία της εργασίας” κρύβει ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό (κατάργηση 8ωρου, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης, γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές, διευκόλυνση απολύσεων κ.α.) για το παρόν και το μέλλον κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, για τους γονείς σας, για τους συγγενείς σας, για τα μεγάλα αδέλφια σας και φυσικά για σας που θα είστε η αυριανή εργατική τάξη της χώρας μας.

Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για το καλύτερο. Επενδύστε σε όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες και όλα αυτά δεμένα με την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του δρόμου. Είναι ένας σταθμός που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει να αποτελέσει βάση για νέους στόχους και διεκδικήσεις.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!