Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ – Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2021

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνεται στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους οπαδούς, στους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας και τους καλεί να συμβάλουν μαχητικά στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2021.

Καλούμε να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, η νεολαία, όλοι εκείνοι που παρακολουθούν τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στον λαό και στο κίνημα, ως τη μαχητική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακόμα και από το υστέρημά μας, για να δυναμώσουν το λαϊκό κίνημα και η λαϊκή πάλη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση, που θέλουν να αναπτυχθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανωθεί η αντεπίθεση του λαού.

Η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος στηρίζεται στις προσφορές, στα «κόκκινα μεροκάματα» και συνδυάζεται με πλατιά πολιτική συζήτηση και δράση. Οργανώνεται με πείσμα, αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, δράση μαχητική για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, για το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στις δωρεάν δημόσιες παροχές υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Η Οικονομική Εξόρμηση είναι μεγάλη επικοινωνία με χιλιάδες νέους και εργαζόμενους. Συμβάλλει στην αγωνιστική συμπόρευση λαϊκού κόσμου με το ΚΚΕ.

Η φετινή Οικονομική Εξόρμηση αποκτά ξεχωριστή σημασία, γιατί εκδηλώνεται πιο έντονα η συνολικότερη επίθεση στα εργατικά – λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, ο αυταρχισμός και η καταστολή.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί μαχητική και θαρραλέα απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται το Κόμμα, με την επιβολή προστίμων, με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Παρότι, όπως είναι γνωστό, το Κόμμα μας δέχεται τακτικά όλους τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, η επίθεση συνεχίζεται. Το ΚΚΕ θα τηρήσει τη στάση αρχών που έχει και δεν πρόκειται να δώσει στις κρατικές αρχές τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών, οπαδών, φίλων, άλλων εργαζομένων, που το ενισχύουν οικονομικά.

Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Με δυνατό ΚΚΕ, δυναμώνει η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται, αντιπαλεύουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Ενισχύεται η μάχη για τη ζωή, την υγεία και την ευημερία του λαού.

Δυναμώνει ο αγώνας για να ηττηθεί η εγκληματική ναζιστική – φασιστική πολιτική και οι οργανώσεις που την προωθούν, γιατί το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τις γεννά και τις τρέφει.

 

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Να οργανώσουμε την πάλη μας για τα προβλήματά μας, να φέρουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο, να αναμετρηθούμε με τους μεγάλους ενόχους για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, την εξουσία του κεφαλαίου και τους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα διέξοδο της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού. Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση του λαού.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Δίνουμε δυνατά, μαχητικά και με σιγουριά τη μάχη για να έχει επιτυχία η Οικονομική Εξόρμηση.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ σε μορφότυπο PDF