ΚΕ Αιγαίου του ΚΚΕ: Σταματήστε τον εμπαιγμό των νησιωτών. Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

Κοροϊδία και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ για την «εξασφάλιση» της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και καλεί την κυβέρνηση να μειώσει εδώ και τώρα δραστικά τον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πανηγυρίζει ότι “εξασφάλισε” να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Το ίδιο κάνουν και οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη της στα νησιά.

Πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία! Γιατί η συγκεκριμένη οδηγία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης (Ecofin), το μόνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι μέχρι το 2025 δεν θα γίνει καμία μείωση! Για μετά το 2025, θα το επανεξετάσουν εάν και εφόσον τηρούνται οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι κλπ., δηλαδή οι “αντοχές της οικονομίας”.

Αντί να εμπαίζουν τους νησιώτες, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να τους απαντήσουν:

  • Γιατί από κοινού ψήφισαν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου;

  • Γιατί καταψήφισαν, όχι μία, αλλά τέσσερις φορές (!), τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά;

Το ΚΚΕ διεκδικεί τη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο 50% σε όλα τα νησιά εδώ και τώρα, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Γιατί τώρα οι νησιώτες πλήττονται από το κύμα ακρίβειας που φουντώνει, τα πανάκριβα καύσιμα και τιμολόγια Ενέργειας, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, για να παρθούν μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, με μείωση των καυσίμων, των τιμολογίων Ενέργειας, για φθηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».#