Ερώτηση του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο: Δεν είναι κόστος η πυροσπροστασία! Μέτρα προστασίας της ζωής και των δασών

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία του για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Μέσα στο 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει 52 ερωτήσεις για προβλήματα που αφορούν πλευρές της πυροπροστασίας δασών, τις ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, για προσλήψεις στη Δασική υπηρεσία και την Πυροσβεστική, για μονιμοποίηση όλων των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κρατά αρνητική στάση. Όταν τα δίνουν όλα για την κερδοφορία «δεν υπάρχει σάλιο» για πυροπροστασία.

Σήμερα, μετά το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, ο λαός έχει βγάλει συμπεράσματα. Δεν ήταν η κακιά η ώρα.

Ένοχοι είναι το κέρδος, το κράτος, αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν. Αυτό ισχύει και για τις μεγάλες αδικαιολόγητες καταστροφές από τις πυρκαγιές.#