Κώστας Ρήγας – Η έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο θα είναι προς όφελος εργαζομένων και αγροτών

Η έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο να επιστρέψει πίσω στις επόμενες εκλογές γιατί αυτή η έδρα θα είναι προς όφελος του λαού, του εργαζόμενου, του νέου, του αγρότη επισήμανε ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ μιλώντας στο τοπικό κανάλι «Aeolos».

Σημείωσε ότι στις εκλογές της 21ης Μάη, παρότι χάθηκε η έδρα, το ΚΚΕ αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του σε πολλές περιοχές του νησιού, ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης των αγώνων που ανέπτυξε και συμμετείχε όλο το προηγούμενο διάστημα στο νησί για την Υγεία, τα δικαιώματα των αγροτών, των μεταναστών – προσφύγων, στους αγώνες ενάντια στις διακοπές ρεύματος και τους πλειστηριασμούς.

Υπογράμμισε ότι μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή είναι το ΚΚΕ. Προειδοποίησε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή από χέρι, γιατί θα εφαρμόσει το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, την πράσινη μετάβαση που έφερε τις υπέρογκες αυξήσεις στην Ενέργεια, θα συνεχίσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα υπάρξουν επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Πρόσθεσε ότι αυτούς τους πυλώνες στήριξαν και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν τους νόμους της κυβέρνησης ΝΔ κατά 50% και κατά 70% αντίστοιχα, ξεπλένοντας ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική και στην ουσία συμπολιτεύτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υπογράμμισε ότι η συνεργασία μεταξύ τους μπορεί να γίνει, γεγονός που ομολογούν και τα ίδια τα δικά τους στελέχη καθώς έχουν κοινό πρόγραμμα σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων.

«Αυτό που κρίνεται τώρα είναι αν αυτός που κάνει αντιπολίτευση είναι ισχυρός και ένα ενισχυμένο ΚΚΕ με έδρα στη Λέσβο θα συνδράμει στο να δώσουμε τις μάχες μας από καλύτερη θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ στηλίτευσε τη βρώμικη προπαγάνδα των αστικών κομμάτων για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να χαθεί η έδρα του ΚΚΕ στο νησί.

Σχόλιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για τον αντικομμουνισμό των Μπουρνούς και Παρασκευαΐδη

Σχόλιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για τον αντικομμουνισμό που εξέπεμψαν οι κύριοι Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρασκευαΐδης (ΠΑΣΟΚ):

«Αφού η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 40% και είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική που έχει το πρόγραμμά της.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70% (δεν είναι ίδιοι…).

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μισή εκλογική του δύναμη και αναστήθηκε το ΠΑΣΟΚ (άραγε ποιοι το ανέστησαν..;).

Αφού κατέρρευσε ο μύθος της «μούφα» προοδευτικής κυβέρνησης που θα έκαναν όπως έλεγαν από κοινού.

Οι εν λόγω κύριοι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, επέλεξαν να δείξουν ως ένοχο για τα παραπάνω το ΚΚΕ, επιστρατεύοντας γελοιότητες, αντικομμουνισμό, και «κρυφούς πόθους», σε γνωστό ενημερωτικό μέσο.

Επέλεξαν να επιτεθούν στο ΚΚΕ και όχι φυσικά στην πολιτική και το πρόγραμμα της ΝΔ, για να κρύψουν τις στρατηγικές τους συγκλίσεις.

Ο λαός του νομού μας γνωρίζει ποιος έκανε πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ τόσο πανελλαδικά όσο και στα νησιά μας, όταν αυτοί ήταν και είναι έτοιμοι για συγκυβερνήσεις και «μεγάλες συναινέσεις». Ενδεικτικά:

Το ΚΚΕ εμπόδιζε πλειστηριασμούς, όταν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλείναν σπίτια.

Το ΚΚΕ μαχόταν με τον λεσβιακό λαό ενάντια στη δημιουργία hot-spot, όταν αυτοί τα έχτιζαν.

Το ΚΚΕ μαχόταν μαζί με το λαό για να έχουμε την υγεία μας και αυτοί την έκαναν εμπόρευμα.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. Νομίζουν ότι υποτιμώντας τη νοημοσύνη του λαού μας, θα μπορούν να τον «εγκλωβίζουν». Στις 25 Ιούνη χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή, για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, μέσα και έξω από τη Βουλή».#