Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους κατοίκους του νομού που ψήλωσαν περισσότερο το ΚΚΕ και εξέλεξαν κομμουνίστρια βουλευτίνα. Λαϊκό γλέντι στην πλ. Σαπφούς

Λαϊκό γλέντι για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την επανεκλογή κομμουνίστριας βουλευτίνας, έγινε την Τετάρτη 28/6/23 από τις 20.00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς. 

Εκ μέρους της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Βουλβούλη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, που τόνισε πως οι κομμουνιστές βουλευτές θα μπουν μπροστά στους αγώνες από την επόμενη κιόλας μέρα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Επικρατείας, ο οποίος επισήμανε ότι η άνοδος του ΚΚΕ δεν ήταν κάτι συγκυριακό αλλά αποτέλεσμα της δράσης και των αγώνων του Κόμματος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την επόμενη μέρα που το ΚΚΕ είχε πει και προεκλογικά ότι θα είναι δύσκολη με νέα αντιλαϊκά μέτρα και προαπαιτούμενα στα οποία συμφωνούν προγραμματικά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Τέλος, κάλεσε όσους νιώθουν απογοητευμένοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην εγκλωβιστούν σε νέες αυταπάτες και να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του ΚΚΕ για τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά με χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα «Άνω Κάτω».

Η ΤΕ Λέσβου χαιρετίζει «τους χιλιάδες κατοίκους της Λέσβου, της Λήμνου, του Άη Στράτη που ψήλωσαν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ και εξέλεξαν κομμουνίστρια βουλευτίνα» και στον χαιρετισμό της αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, του κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που γέμισαν με κόκκινα ψηφοδέλτια τις κάλπες, αποδεικνύοντας ότι περισσότεροι και περισσότερες θα ακουμπήσουν στο ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες μας.

Μας γεμίζουν περηφάνια τα κόκκινα κάστρα του νομού μας, όπου το ΚΚΕ αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη. Πέρα από τον Κάσπακα, το Μανταμάδο και την Ανεμώτια, που κοκκίνισαν ακόμα περισσότερο από την 21η Μαΐου, το αποτέλεσμα σκόρπισε συγκίνηση και χαρά στην Αγιάσο, τον Μεσότοπο, την Πτερούντα που κοκκίνισαν ξανά. Σε πλήθος χωριών το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη, όπως δεύτερο είναι και πάνω στο νησί της Λέσβου. Για μερικές ψήφους, το ΚΚΕ δεν βγήκε δεύτερο στο νομό. Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι είναι το μόνο κόμμα με άνοδο σε ψήφους και ποσοστό στον νομό, φανερώνοντας τη δυναμική που υπάρχει μέσα στον λαό των νησιών, που εξέλεξε το δικό του βουλευτή.

Μπροστά μας έρχονται νέοι αγώνες. Όλες τις μάχες θα τις δώσουμε μαζί. Για το εισόδημά μας, για την Υγεία μας, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, για να μην είναι το νησί μας αποθήκη ψυχών, για να ζωντανέψουν και πάλι τα χωριά μας, για τον Αθλητισμό και το περιβάλλον. Η ελπίδα είναι εδώ, στην 100% αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, στο κίνημα, τα σωματεία, τους φορείς.

Ο δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Του ρεύματος που δεν αναζητά νέους σωτήρες από μια κυβερνητική εναλλαγή, του ρεύματος που αναζητά λύση στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση, την ταξική πάλη.

Με πείσμα και αισιοδοξία δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και για την προετοιμασία των επόμενων εκλογικών μαχών. Όλοι στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, όλοι στα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό, στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής».#