ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ Είμαστε αισιόδοξοι ότι η έδρα της Λέσβου θα επιστρέψει στο ΚΚΕ

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η έδρα της Λέσβου θα επιστρέψει στο ΚΚΕ, τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, υποψήφια βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» το πρωί της Πέμπτης 22 Ιούνη 2023.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είχε μεγάλη άνοδο στις εκλογές στις 21 Μάη, αλλά δεν κρατήθηκε η έδρα του στο νομό προσθέτοντας ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως το ΚΚΕ πρέπει να έχει έδρα διότι είναι η μοναδική φωνή που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και τους εργάτες σε Μυτιλήνη, Λήμνο και Άη Στράτη.

Για το αν η ΝΔ έχει αντιμετωπίσει το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στη Λέσβο σχολίασε ότι μετά το ναυάγιο στην Πύλο δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε και πως η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει μια νέα δομή-κλειστή φυλακή με 5.000 ανθρώπους.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στους αγώνες του λαού κατά των πλειστηριασμών, για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, κάτι που δεν κάνουν τα άλλα κόμματα και για αυτό, υπογράμμισε, το ΚΚΕ πρέπει να βγει ακόμα πιο δυνατό.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΑΣ: Αυτό που έχει ανάγκη ο λαός της Λέσβου είναι κομμουνιστής βουλευτής

Αυτό που έχει ανάγκη ο λαός της Λέσβου είναι κομμουνιστής βουλευτής, τόνισε ο Κώστας Ρήγας Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ μιλώντας στον «Αίολο».

Τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για να πάρει πίσω την έδρα στη Λέσβο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ: Με κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο τα νησιά θα έχουν ισχυρή φωνή αντιπολίτευσης

«Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι με κομμουνιστή βουλευτή η Λέσβος και τα νησιά μας θα έχουν μια ισχυρή φωνή αντιπολίτευσης στη Βουλή, η οποία θα στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες του τόπου μας. Οποιοσδήποτε βουλευτής άλλου κόμματος απλά θα συμπλεύσει με τις γνωστές πολιτικές, οι οποίες ταλανίζουν το λαό μας εδώ και χρόνια», τόνισε ο Γιάννης Ζαφειρίου, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, σε συνέντευξή του στο «Νησί 99 fm».

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη της Κυριακής ο Γ. Ζαφειρίου σημείωσε ότι οι πολίτες της Λέσβου θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στο ΚΚΕ, ώστε να ξανακερδίσει την έδρα που χάθηκε στις εκλογές της 21ης Μάη.

«Το ΚΚΕ, η βουλευτής μας και όλα τα στελέχη του Κόμματος θα είναι στους δρόμους την επομένη των εκλογών, δίπλα στους συμπολίτες μας που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, σε εκείνους που τους κόβουν το ρεύμα, σε εκείνους που αδικούνται και καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους», ξεκαθάρισε.

Ακόμα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό, ο Γ. Ζαφειρίου επισήμανε ότι φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και διαμονή σε τρώγλες με πολλά ακόμη άτομα, εργάζονται χιλιάδες νέοι και νέες, στην πλειοψηφία τους παιδιά λαϊκών οικογενειών, τα οποία παλεύουν για ένα μεροκάματο, για να έχουν χρήματα να σπουδάσουν και να βοηθήσουν τους γονείς τους.

Σε αυτά τα παιδιά, είπε ο Γ. Ζαφειρίου, «η κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, γνωρίζοντας καλά ότι θα καταδίκαζαν τις πολιτικές που ακολουθούνται με την ψήφο τους».