Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά

«Από το Σικάγο στην Καισαριανή-ζήτω η 1η του Μάη κι η πάλη ταξική» ακούστηκε στην μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης την Τετάρτη 1η του Μάη, με τους εργαζόμενους και τον λαό της Λέσβου να τιμούν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Απεργοί από διάφορους κλάδους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των σωματείων, διατρανώνοντας πως ο αγώνας για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν: η Ζωή Γιαννακά, εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Μάκης Βενέτας, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Αλεξίου εκ μέρους του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και ο Αλέξανδρος Ζάμπρας, εκ μέρους της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, Γενικός Γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Στην αρχή της ομιλίας του, έδωσε πληρωμένη απάντηση στον Υπουργό «εμπορίας της υγεία» που αποκάλεσε κάφρους τους εργαζόμενους, θυμίζοντας του τι πραγματικά σημαίνει να είσαι κάφρος με την πολιτική που ακολουθείς.

Στην συγκέντρωση διαβάστηκε και μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους γράμμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, για να μην ερημώσουν τα χωριά τους, για να μην ξεπουληθεί όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, όπου οι εκπρόσωποι του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των σωματείων, των φορέων, αλλά και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κατέθεσαν στεφάνια και τραγούδησαν με υψωμένες γροθιές τη «Διεθνή».#