Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος μπροστά στον οργανωμένο λαϊκό αγώνα!

Οι ιμπεριαλιστές, που με το αίμα των λαών χαράζουν σύνορα δεν είναι παντοδύναμοι.

Απαίτηση του ελληνικό λαού, που εκφράστηκε και από τους συγκεντρωμένους τη περασμένη Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2024 στη πλατεία Σαπφούς, στην εκδήλωση – συναυλία που διοργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, είναι εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να αποσύρει τη φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και να σταματήσει κάθε συνεργασία με τους σφαγείς των λαών. Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και ο λαός της Παλαιστίνης να ζήσει ειρηνικά στον τόπο του. Να σταματήσει η παράνομη ισραηλινή κατοχή των ξένων εδαφών. Έξω τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.

Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που έχει ξεσηκωθεί σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με εκατομμύρια ανθρώπους να διαδηλώνουν δεν φιμώνεται, παρά τη συκοφαντία, παρά τις απαγορεύσεις και την καταστολή ακόμα και από δήθεν προοδευτικές κυβερνήσεις, παρά την αισχρή προπαγάνδα των αστικών τάξεων και των συμμαχιών τους.

Η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με άλλους «πρόθυμους» έχει εξαπολύσει χυδαία επίθεση, στους νέους στρατιώτες, που καταδίκασαν δημόσια τη σφαγή στην Παλαιστίνη και την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο. Τους τιμωρούν επειδή όπως έχουν κάθε δικαίωμα, υπενθύμισαν ότι ο όρκος που έχουν δώσει, είναι να προστατεύουν τα σύνορα της χώρας μας και όχι να συμμετέχουν στη σφαγή άλλων λαών.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να ανακληθούν οι ποινές που έχουν μπει μέχρι τώρα και να σταματήσουν να τιμωρούνται οι στρατευμένοι νέοι που συμμετέχουν μαζί με το λαό στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν.

Η εκδήλωση – συναυλία που διοργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Η πλατεία ήταν γεμάτη. Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, πατεράδες και μανάδες με τα παιδιά τους στα καρότσια, ήταν όλοι εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη σφαγή που, ένα χρόνο τώρα, πραγματοποιεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ στη Παλαιστίνη.

Αλλά και να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή σε αυτόν και σε όλους τους πολέμους.

Να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση-συναυλία καλούσαν ακόμα: η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, η ΕΛΜΕ Λέσβου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Λέσβου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η Αγωνιστική Συσπείρωση Κοινωνικών Λειτουργών και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, η οποία μάλιστα τις προηγούμενες μέρες προπαγάνδισε την εκδήλωση μοιράζοντας ανακοινώσεις στην αγορά και σε εργασιακούς χώρους του Δημοσίου.

Από την συγκέντρωση στάλθηκε ακόμη μία φορά το μήνυμα της Ειρήνης και Φιλίας όλων των λαών, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Οι Παλαιστινιακές σημαίες κυμάτιζαν καθόλη την διάρκεια της συγκέντρωσης ενώ το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» δονούσε την ατμόσφαιρα.

Το ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων τράβηξε η έκθεση φωτογραφίας για την Παλαιστίνη που επιμελήθηκε η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά» ακούστηκε δυνατά όταν διαβάστηκε η ανακοίνωση συμπαράστασης στους νέους στρατευμένους που τιμωρήθηκαν επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεση τους στην ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο.

Πρώτη στο βήμα της συγκέντρωση ανέβηκε η Σεϊρίν Οθμάνι μέλος της Παλαιστινιακής Κοινότητας του νησιού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Μαρία Μαδυτινού προεδρίνα του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και τον Νάσο Γαλή πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Ευσταθίου αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο οποίος τελείωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Ας αναρωτηθούμε, αυτό το μισό εκατομμύριο που δίνουμε κάθε μέρα, για να έχουμε φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα να συμμετέχει στο μακελειό, δε θα αρκούσε για να κρατήσει ανοιχτα τα τμήματα που συγχωνεύονται στο 3ο ΓΕΛ, στο Ίππειος, στα δημοτικά σχολεία του νησιού, ακόμα και το νηπιαγωγείο στο Σκόπελο κλείνουν οι απαράδεκτοι και που παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά με τον αγώνα τους οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς; Δε θα αρκούσε μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα, για να ενισχυθεί το νοσοκομείο μας με προσωπικό και εξοπλισμό, για να λειτουργεί πλήρως το κέντρο υγείας που προχθές το άφησαν χωρίς ρεύμα για μία ώρα; Δε θα μπορούσαν τα ποσά που δίνουμε για τις πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, για να στηρίζουμε τους ναζί του Αζόφ και τον Ζελένσκι, να δοθούν για την ενίσχυση του εισοδήματος του ελληνικού λαού, που με δυσκολία βγάζει το μήνα;

Στις διεκδικήσεις μας απαντούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά μια χαρά τα βρίσκουν για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μια χαρά τα δίνουν για φυλακές προσφύγων, όπως η Βάστρια και ο Καρά Τεπές που προορίζονται για να φυλακίσουν τους ανθρώπους, που παλεύουν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου στους οποίους συμμετέχουμε ενεργά. Γι’ όλους αυτούς του λόγους, ο αγώνας μας, έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να κλιμακωθεί, να απλωθεί παντού, να δυναμώσει! Και σε αυτό, το Εργατικό Κέντρο, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, με τις κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους το επόμενο διάστημα και με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος μπροστά στον οργανωμένο λαϊκό αγώνα. Οι ιμπεριαλιστές, που με το αίμα μας χαράζουν σύνορα δεν είναι παντοδύναμοι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, η κυβέρνηση να αποσύρει τη φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και να σταματήσει κάθε συνεργασία με τους σφαγείς των λαών. Εδώ και τώρα να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και ο λαός της Παλαιστίνης να ζήσει ειρηνικά στον τόπο του. Να σταματήσει η παράνομη ισραηλινή κατοχή των ξένων εδαφών. Έξω τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας! Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Εκ μέρους της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες και τη χορωδία Cantalaloun για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, να διαδηλώσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί.

Αντί επιλόγου, διαβάζουμε το μήνυμα που έστειλαν μαθητές και φοιτητές από τη Γάζα, σαν χαιρετισμό προς όλους όσους διαδηλώνουν για λευτεριά στην Παλαιστίνη:

«Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, δεν χάσαμε την ελπίδα. Αναζητούμε το φως, το τέλος αυτού του σκοτεινού τούνελ. Δε μείναμε μόνοι μας. Τα χάσαμε όλα, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε την ελπίδα γιατί υπάρχετε εσείς που μας δίνετε κουράγιο!»»

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό από: την χορωδία CANTALALOUN, τον Παναγιώτη Καραγιάννη, τον Gianluca Spilotros, την Μαρία Κουρούτσαλτη, τον Γιάννη Μυκονιάτη και τον Ιωάννη Παπλωματά.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, στο τέλος της συγκέντρωσης, όταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες από κοινού με Έλληνες εργαζόμενους χόρεψαν παραδοσιακό παλαιστινιακό τραγούδι.#