ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεταξύ μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ έκανε την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου η Νομαρχιακή Επιτροπή στα τοπικά ΜΜΕ. Την παρουσίαση έκανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Παρασκευάς Γεωργούλας. Στο άνοιγμα της παρουσίασης αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο γιατί πιστεύει το ΚΚΕ ότι πρέπει τα φτωχά λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό του στο Νομό μας:

Καλώς ήρθατε στη σημερινή μας μάζωξη.

Σας καλέσαμε σήμερα γιατί θέλουμε εμείς οι ίδιοι να σας ανακοινώσουμε το ψηφοδέλτιό μας, όπως σας έχουμε υποσχεθεί και όπως άλλωστε κάνουμε κάθε φορά σαν Κόμμα.

Πριν σας ανακοινώσουμε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του Κόμματός μας στο Νομό της Λέσβου θέλουμε να σας πούμε λίγα λόγια για το πώς, πιστεύουμε ότι τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πάνε στην κάλπη και γιατί πρέπει να εμπιστευτούν με τη ψήφο τους το ΚΚΕ.

Σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν νικητές απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα που έχουν στόχο να τους στείλουν πάλι στην αγκαλιά των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Κάθε επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα είναι επιλογή ανάμεσα σε εκβιαστές και τρομοκράτες του λαού, ανάμεσα σε δήμιους του λαϊκού εισοδήματος, εκτελεστές όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Ο λαός πρέπει επίσης να γυρίσει την πλάτη στις παραπλανητικές προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, που παριστάνουν ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική με την εξουσία των μονοπωλίων άθικτη και το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους του κεφαλαίου να αποτελεί το κίνητρο της οικονομίας, που σημαίνει ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση. Το μόνο που θα αφήσει η ενίσχυση τέτοιων δυνάμεων, είναι η απογοήτευση. Ότι δηλαδή τίποτα τελικά δε γίνεται.

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή, για το φτωχό λαό μας, δε βρίσκεται ανάμεσα στις δυνάμεις που υποστηρίζουν το μνημόνιο και στις άλλες που ονομάζονται αντιμνημονιακές, αλλά βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργατική τάξη με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο ποιος δηλαδή έχει την εξουσία από τους δυο, υπέρ των συμφερόντων ποιου εφαρμόζεται ποια πολιτική.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που απαντά σε αυτό το δίλημμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας με γνώμονα τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς λοιπόν λέμε, απευθυνόμενοι πάντα στους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους άνεργους, στους απόμαχους της δουλειάς, στους νέους, στις γυναίκες, ότι τώρα είναι η ώρα ο λαός να κάνει το βήμα:

Να στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Να τρομοκρατήσει τους εκβιαστές του, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους.

Να βγει από τις κάλπες πιο δυνατό το ΚΚΕ, που σημαίνει να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός: Πιο δυνατός, γιατί θα δείξει ότι δεν ξεγελιέται από τρομοκρατικά διλήμματα.

Πιο ισχυρός, γιατί θα έχει δώσει ένα χαστούκι στα φερέφωνα του αντικομμουνισμού και της συκοφάντησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και των αγώνων του, που θέλουν το λαό υποταγμένο.

Μπροστά στην εκλογική μάχη της 6ης Μάη, όλα τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Γνωρίζοντας ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα βομβαρδίζονται με τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα αστικά ΜΜΕ, που παράλληλα θα συκοφαντούν και θα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, πρέπει όλοι να εντείνουμε τη δράση μας.”

Μετά έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Ένα ψηφοδέλτιο από νέα πρόσωπα. Ένα ψηφοδέλτιο που εγγυάται για τη συνέχεια των αγώνων που θα πρέπει να δοθούν από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και μετά τις εκλογές, ώστε να παρεμποδιστούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, μέχρι που να καταλάβουν τη δύναμή τους και να κατακτήσουν τη δική τους εξουσία.

 

Βασιλική Βουγέλλη – Αντώνα

Συνταξιούχος υγειονομικός, 52 χρόνων, παντρεμένη με τον Στρατή Αντώνα, μητέρα δύο παιδιών. Δεύτερο παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας με προοδευτικές ρίζες και αγωνιστικές καταβολές. Η έντονη φτώχια και εκμετάλλευση που γνώρισαν οι γονείς της την έκαναν από νωρίς να διαμορφώσει προσωπικότητα και άποψη η οποία ολοκληρώθηκε μετά την ένταξη της στην ΚΝΕ σε ηλικία 15 ετών και στη συνέχεια στο ΚΚΕ. Ως τότε πίστευε ότι για τη φτώχια και την εκμετάλλευση έφταιγαν τα κακά αφεντικά. Μέσα όμως από την οργανωμένη δράση στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έμαθε ότι κύριος αίτιος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της φτώχειας είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που το υπηρετούν. Ήταν από το 1996 εκπρόσωπος των εργαζόμενων ΙΚΑ Μυτιλήνης στη Π.Ο.ΥΓ.Υ. – ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων – ΙΚΑ) και μέλος του Συλλόγου εργαζόμενων ΙΚΑ Μυτιλήνης όπου διετέλεσε Πρόεδρος αρκετά χρόνια.

Μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ πάντα έβαζε μπροστά τις ανάγκες και τα προβλήματα των συναδέλφων της υγειονομικών και των ασφαλισμένων σε κατεύθυνση αγωνιστική, σε γραμμή ρήξης και ανατροπής της πολιτικής των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που υπηρετώντας πιστά τους επιχειρηματικούς ομίλους και στην Υγεία – Πρόνοια αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα.

 

Δούκας Εμμανουήλ (Μάνος)

Απ’ το Μόλυβο της Λέσβου. Καθηγητής Μαθηματικών . 51 ετών. Γιος του γνωστού επιτυχημένου Κομμουνιστή Δήμαρχου του Μολύβου (1975-1990 ) Κώστα Δούκα και εγγονός του Νίκου Κρητίδη, επίσης γνωστού αγωνιστή της αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.

Η έντονη και ασυμβίβαστη αγωνιστική πολιτική και κοινωνική δράση που αναπτύσσονταν πάντα στο οικογενειακό του περιβάλλον, η ανιδιοτελής αφοσίωση και προσφορά που χαρακτήριζε πάντα τη δράση και τη συμμετοχή στα κοινά των δικών του και οι διώξεις που υπέστησαν γι’ αυτό, η πίστη κι η αφοσίωση όλων τους στις αρχές και τις ιδέες του ΚΚΕ, είχαν τα «σημάδια τους» στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του και των απόψεων του.

Αυτή η διαπαιδαγώγηση εκφράστηκε με την γρήγορη ένταξη του στις γραμμές της ΚΝΕ. Υπήρξε απ’ τα πρώτα μέλη της ΚΝΕ στη Λέσβο, απ’ την ηλικία των 15 ετών, αμέσως μετά τη δικτατορία ( 1974 ).

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση και την κρίση του ’93 βρέθηκε στις γραμμές του ΣΥΝ. Τα αριστερά του «αντανακλαστικά» και η γενικότερη αγωνιστική θεώρηση των πραγμάτων που τον χαρακτηρίζει, τον απομάκρυνε γρήγορα απ’ τις γραμμές αυτού του κόμματος του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας. Είδε γρήγορα ότι η λογική των «ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων» και των «εφικτών λύσεων» είναι ο σίγουρος δρόμος προς την αφομοίωση απ’ το σύστημα και τις αξίες του. Από τότε ακόμα, σαν αρθρογράφος της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» («ο Βόρειος») είχε αρχίσει να ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική του ΣΥΝ και να «συγκρούεται» με την πολιτική του και την ηγεσία του.

Επέστρεψε στο στρατόπεδο της ταξικής πάλης το 1998. Από τότε έχει μια πλούσια δράση στο πλευρό των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

 

Δημήτρης Καραγιάννης

Γεννήθηκε στην Κάπη το 1970 από γονείς αγρότες.

Το 1988 αφού τελείωσε το Γενικό Λύκειο στο Μανταμάδο, έφυγε στην Αθήνα και σπούδασε Λογιστική σε Ιδιωτική σχολή, ενώ ταυτόχρονα δούλευε ως ανειδίκευτος εργάτης σε βιομηχανία μαγειρικών σκευών. Μετά το τέλος των σπουδών του και της στρατιωτικής του θητείας, δούλεψε στο λογιστήριο της ίδιας εταιρίας ως βοηθός λογιστή, μέχρι και το 1999, όπου και επέστρεψε στο χωριό του την Κάπη. Από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως αγροτοκτηνοτρόφος.

Το 2001 παντρεύτηκε την Νίκη Μαστρανεστάση, και απόκτησαν δύο κόρες. Από τότε μέχρι και σήμερα κατοικεί μόνιμα στην Κλειώ.

Είναι μέλος του γραφείου της Ν. Ε Λέσβου του ΚΚΕ και δραστηριοποιείται μέσα στο αγροτικό κίνημα ως μέλος της πανελλαδικής επιτροπής της ΠΑΣΥ, και της τοπικής γραμματείας Λέσβου της ΠΑΣΥ. Είναι μέλος του Δ. Σ του Αγροτικού Συλλόγου Κάπης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάπης.

 

Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής το 1982.

Σπούδασε στα Χανιά, Τ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και έκανε Μεταπτυχιακό «Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος και κινδύνων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Γεωγραφίας.

Οργανώθηκε ως φοιτήτρια στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και αργότερα στο ΚΚΕ.

Σήμερα είναι μέλος του γραφείου της Ν. Ε Λέσβου του ΚΚΕ.

Εργάζεται στον κλάδο του Επισιτισμού και είναι μέλος του Δ.Σ του σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Λέσβου.

 

Φώτης Πινάκος

Γεννήθηκε στη Λήμνο το 1986. Είναι τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής London Southbank University (Πολιτικός Μηχανικός). Ζει και εργάζεται στη Λήμνο όπου κατεβαίνει και υποψήφιος.

Από τα σχολικά του χρόνια συμμετείχε στους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Ξεκινώντας από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Αρσένη, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Γιογκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Σπούδασε στο Λονδίνο για 5 χρόνια και εκεί έδωσε μάχες για τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων φοιτητών πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Είναι δύο χρόνια τώρα που βρίσκεται στη Λήμνο.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας μπήκε ξανά στην ενεργό δράση όντας μέλος του ΠΑΜΕ. Εδώ και 8 χρόνια είναι μέλος του ΚΚΕ.