Π.Ε.Κ.: Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016

title

pallesviako-ergatoyppalhliko-kentro

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και σε αγαστή συνεργασία με τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα.


Μερικά μόνο από αυτά που φέρνουν είναι:
· Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

· Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

· Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

· Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

· Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

· Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

· Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

· Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μαζική. Να στείλουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, στα 751 βασικό μισθό και υποχρεωτικά να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα 600 κατώτερο στους συνταξιούχους και στο επίδομα ανεργίας. Σ’ αυτό το νέο σφαγιασμό η συγκυβέρνηση, οι μεγαλοεργοδότες βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες, άξιους συμμάχους τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Πρόσφατα κιόλας οι ίδιες αυτές ηγεσίες αποφάσισαν ξεχωριστές μέρες απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, δείχνοντας έτσι πώς πραγματικά θέλουν το κίνημα στο γύψο, εξυπηρετώντας στο έπακρο τις απαιτήσεις των καπιταλιστών.

Στο νησί μας η κουβέντα μόνο για την αύξηση του ΦΠΑ χωρίς να γίνεται λόγος για την φοροληστεία που στενάζει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να ισοπεδώσουν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει είναι ουσιαστικά συζήτηση που δεν πιάνει στο σύνολο της τα προβλήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων. Αυτήν την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε 4ωρα, σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα, με τον σφαγιασμό του πρωτογενή τομέα παραγωγής φορολογώντας κάθε φτωχό αγρότη από το πρώτο ευρώ, με τους συνταξιούχους να έχουν δει τεράστιες μειώσεις το τελευταίο διάστημα στις συντάξεις τους. Αυτή την ίδια στιγμή χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας όχι μόνο για την αύξηση του ΦΠΑ αλλά ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών.

Θύματα αυτής της πολιτικής, του ιμπεριαλισμού, είναι και οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα «κέντρα κράτησης», μετά την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που όξυνε τα προβλήματα των ίδιων αλλά και των κατοίκων του νησιού μας με τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να δώσουμε μαχητική απάντηση με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργία, κανείς στην δουλειά, στο γραφείο, στο χωράφι εκείνη τη μέρα. Μόνο με αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο