Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου: Στήριξη της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για τη δημόσια υγεία.

Τη στήριξή της στον αγώνα γιατρών και υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας εκφράζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης στις 7 Απρίλη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συνεχίζοντας τη δράση της για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των βιοπαλαιστών και φτωχών μικρομεσαίων αγροτών , ακολουθώντας τα νέα δεδομένα μέσα στα πλαίσια των αλλαγών στην ζωή μας λόγο της πανδημίας και εκτός των διεκδικήσεων για την στήριξη της παραγωγής και της διαβίωσης τους, ζητάμε απ’ την κυβέρνηση να θωρακίσει τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κάτι που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αντιθέτως , έκλειναν νοσοκομεία δεν λειτουργούσαν βασικές μονάδες του συστήματος υγείας λόγο έλλειψης προσωπικού, αφού η δημόσια υγεία δεν ήταν στις προτεραιότητες των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα.

Η Ομοσπονδία καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού να σπάσουν την σιωπή τους, να ενώσουν την φωνή τους με τους υγειονομικούς, τους συλλόγους και τα σωματεία, το εργατικό κέντρο, δυναμώνοντας τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Όλοι μαζί την Τρίτη 7 Απρίλη ημέρα Πανελλαδικής δράσης για την υγεία, να διεκδικήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

  • Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης και θωράκισης απ’ τον κορονοϊό στα ΚΥΤ Μόριας και Καρά Τεπέ , αλλά και των άλλων νησιών».#