ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 1η Μάη 2020. Απεργία! Να μην πληρώσει ξανά ο λαός – Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληνικού Κέντρου:

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την 1η Μαΐου και τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμβολικές δράσεις και εκδηλώσεις στην πόλη της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία του νησιού.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τις συλλογικές μας διαδικασίες και τα συνδικάτα μας, με την πανεργατική απεργία την 1η Μάη, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να μας έχουν και μετά την πανδημία σκλάβους και με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.

Τιμάμε την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας.

Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το σύνθημα ότι ΧΩΡΙΣ τους Εργαζόμενους γρανάζι δεν γυρνά επιβεβαιώθηκε περίτρανα και με την πανδημία παρά τα όποια ψέματα προσπάθησαν και προσπαθούν να περάσουν στον λαό ότι χωρίς τους καπιταλιστές δεν αναπτύσσεται οικονομία, ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας στη ζωή.

Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις το Εργατικό Κέντρο Λέσβου τιμά το Πρωτομαγιάτικο μήνυμα και αποδίδουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Διοίκηση.#