Με συμβολικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι της Λέσβου, την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συμβολική απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό, πραγματοποίησε σήμερα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Βασίλη Αμπελογιάννη, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Μυτιλήνης, του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, εκπρόσωποι της ΔΑΣ Δημοσίου εκλεγμένοι στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μαρσέλντ Γιάννο, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Η συγκέντρωση έκλεισε με τη «Διεθνή».


Τιμητική εκδήλωση στο Μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών στο Μανταμάδο.

Στεφάνια στο Μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών κατέθεσε σήμερα η Κομματική Οργάνωση Μανταμάδου του ΚΚΕ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, τον Μάη του ’36 και τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Οι 13 λαϊκοί αγωνιστές από τον Μανταμάδο που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι:

Δημήτριος Προκοπέλλης ή Στράτης, Γεώργιος Ζερβός ή Φτώχια, Νίκος Μαρμαρινός, Χαράλαμπος Γεωργούλας, Ιγνάτιος Αντωνέλλης, Γιάννης Ανουσάς, Στέφανος Φουντής, Νίκος Αδαλής,  Χαράλαμπος Κανόνης, Αχιλλέας Κοντάρας, Στρατής Αποίκος, Παρασκευάς Κούκος, Νίκος Βαβούδης, ο Μπολσεβίκος.#

.