Τεράστια η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ την ημέρα της απεργίας Τετάρτη 15 Ιούνη 2011.

ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ…

Την περασμένη Τετάρτη 15 Ιούνη, μέρα Πανελλαδικής απεργίας, η πλατεία Σαπφούς γέμισε από εργάτες, αγρότες, φοιτητές, γυναίκες και αυτοαπασχολούμενους, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα πως οι αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας, όσο δύσκολοι και αν είναι, θα βρουν ενωμένο όλο το λαό, να αντιστέκεται και αντεπιτίθεται. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στρατής Αντώνας πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ενώ η πορεία που ακολούθησε πέρασε από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και κατέληξε στο ΙΚΑ.


Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ

 

Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο Νομό μας, που πήραν μέρος στην Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης.

Χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους, εργαζόμενες, νέους και νέες, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, αγρότες και τις γυναίκες που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ και Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών, στην Πλατεία Σαπφούς.

Χαιρετίζει τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες που πήραν μέρος στην Απεργία, κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

Επίσης καταγγέλλει το διευθυντή της Τράπεζας ΑLFA ΒΑΝΚ, ο οποίος με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, επιχείρησε να αποτρέψει την επαφή και ενημέρωση των εργαζομένων στην Τράπεζα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει την αστυνομία να παρέμβει για να βγάλει έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, που βρισκόταν εκεί με κλιμάκιο του ΠΑΜΕ και καλούσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν.

Στόχος της κυβέρνησης των κομμάτων της πλουτοκρατίας, των τραπεζιτών, είναι να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα της ενημέρωσης των εργαζομένων από τα ταξικά συνδικάτα.

Όποια προσπάθεια και να κάνουν για να απαγορεύσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης των εργαζομένων από το ΠΑΜΕ, θα πέσει στο κενό. Ας το πάρουν χαμπάρι, ούτε οι απαγορεύσεις των εκπροσώπων των τραπεζιτών ούτε οι αστυνομικές παρεμβάσεις δεν τρομάζουν το ΠΑΜΕ. Ούτε μπορούν να το βάλουν στο χέρι.