Στόχος: πρώτο Κόμμα στο νησί μας!

Στο φουλ ο κομματικός και κνίτικος μηχανισμός στη Λέσβο του ΚΚΕ για την πρωτιά στις εκλογές στις 17 Ιούνη.

«Καθημερινά βρίσκονται οι δυνάμεις μας σε χώρους δουλειάς, στα χωριά ολόκληρου του νησιού μας. Στόχος μας να δώσουμε τη μάχη πόρτα πόρτα ώστε να κερδηθεί ο στόχος μας που είναι να βγάλουμε στο νησί μας πρώτο δύναμη το Κόμμα μας

Οι λιγοστοί ψήφοι που δε μας έβγαλαν πρώτο Κόμμα στο νησί έχουν πεισμώσει τους συντρόφους μας, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ και έβαλλαν στόχο να μη χαθεί ούτε μια ψήφος». Είπε ο Γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Παρασκευάς Γεωργούλας και συνέχισε.

«Ολοι και όλες, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουμε «στα γεμάτα» στη μάχη των εκλογών. Δίχως λεπτό για χάσιμο, να μην αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο, ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε ένα νέο, που να μην του απευθύνουμε το κάλεσμα της ενίσχυσης του Κόμματος. Να τους πείσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο λαός έχει τη δύναμη, ότι όποτε οι λαοί αγωνίστηκαν με σωστή γραμμή αντεπίθεσης, βγήκαν νικητές. Σήμερα, είναι ώρα μάχης. Να μη λείψει κανείς! Ισχυρό ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών, θα σημάνει μια διαφορετική ημέρα. Θα δώσει φτερά και δύναμη στη λαϊκή πάλη. Θα γίνει αφετηρία για το άνοιγμα του δρόμου υπέρ του λαού. Θα είναι ενίσχυση αλληλεγγύης και διεθνισμού στους λαούς της Ευρώπης, στους εργαζόμενους όλου του κόσμου». Στην ερώτησή μας γιατί ΚΚΕ ο γραμματέας απάντησε. Γιατί:

«ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ του στο κίνημα. Κίνημα που συμβάλλει όχι μόνο στην πολιτική και ιδεολογική χειραφέτηση από την αστική πολιτική, αλλά και που προωθεί τη συμμαχία του με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γιατί απ’ αυτό αρχίζει η εναλλακτική λύση, που φτάνει στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Απ’ αυτό ξεκινά η αλλαγή συσχετισμού, η χειραφέτηση από τα διάφορα αστικά ιδεολογήματα, η ένταξη νέων δυνάμεων στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, στην αντιμονοπωλιακή πάλη. Το κίνημα είναι όπλο για να κερδίζεται χρόνος, να αποτρέπονται τα χειρότερα, να ασκείται πίεση στις κυβερνήσεις.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, ακόμη και αν περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να συνειδητοποιούν οι λαϊκές δυνάμεις την πολιτική διέξοδο, την ανάγκη της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, της συμμαχίας με τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, την ανάγκη της πολιτικής πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΚΕ οι εργάτες και οι άλλοι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, δηλώνουν αποφασισμένοι να παρέμβουν αποδίδοντας τις πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων για την κατάσταση στο εργατικό, γενικότερα στο λαϊκό κίνημα, με την ταξική συνεργασία των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και τη συνδρομή των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την κατάσταση υποταγής των εργαζομένων στην πολιτική του κεφαλαίου στο όνομα του εφικτού του καπιταλισμού. Το ίδιο και στο αγροτικό κίνημα, που το προσαρμόζουν στα όρια της ΚΑΠ.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, μιλά για ρήξη, αποδέσμευση γιατί είναι κατά της συνεργασίας των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κρατών, γιατί η ΕΕ είναι ταξική, ανισότιμη. Το ΚΚΕ είναι υπέρ της ισότιμης συνεργασίας των λαών. Συμμαχεί με τις προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις, με κινήματα της ΕΕ που αγωνίζονται ενάντια στη στρατηγική της ή που στοχεύουν στην αποδέσμευση. Η ΕΕ και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ισοπεδώνουν τους λαούς.

ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Η νίκη του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής, σχεδιάζει την οικονομία, προγραμματίζει, κάνει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της πραγματικούς ελεγκτές της οικονομίας και της εξουσίας και ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν. Το σήμερα με το αύριο συνδέεται με την αντεπίθεση, με την ανασύνταξη του κινήματος, πριν απ’ όλα του εργατικού, με την ανοδική συνεχή και σταθερή πορεία του ΚΚΕ».

Δυο μέρες τώρα, Τρίτη και Τετάρτη. στο νησί μας βρίσκεται και περιοδεύει σε χώρους δουλειάς το πρωί η Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Την Τρίτη το απόγευμα θα μιλούσε στην Ασγιάσο και σήμερα Τετάρτη το βράδυ θα μιλήσει στο Μανταμάδο αφού πρώτα περιοδεύσει στα κοντινά χωριά.

Στις 8 Ιούνη θα γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτιου Επικρατείας.