Μαχητικά για την οργάνωση της αντεπίθεσης!

11012

Μέσα στο φθινόπωρο η επίθεση του κεφαλαίου θα κλιμακωθεί. Η αστική τάξη θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τον αρνητικό συσχετισμό σε βάρος του των λαϊκών συμφερόντων, που επιβεβαιώθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αρνητικό συσχετισμό που αφορά, πρώτα απ’ όλα, τη σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος, το σημερινό επίπεδο της ταξικής συνείδησης της εργατικής τάξης. Πάνω σ’ αυτό το έδαφος της συντηρητικής αναδίπλωσης, κυριάρχησε στις εκλογές η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως «μικρότερου κακού» σε σχέση με τη ΝΔ. Πάνω σ’ αυτό το έδαφος ένα σημαντικό μέρος του λαού επέλεξε την αποχή, δεν έκανε το βήμα μιας ενεργητικής αμφισβήτησης της πορείας που επιδεινώνει τη ζωή του.

Ωστόσο, αυτός ο αρνητικός συσχετισμός δεν πρέπει να κρύψει τη μεγάλη δυσαρέσκεια προς το αστικό πολιτικό σύστημα, η οποία υπάρχει σε ένα σημαντικό τμήμα του λαού. Η παθητική στάση, η στάση απογοήτευσης μπορεί με προϋποθέσεις να μετατραπεί σε δύναμη ανατροπής. Η επόμενη μέρα μπορεί και πρέπει να μην είναι ένας άνετος περίπατος της κυβέρνησης για την υλοποίηση των σχεδίων της άρχουσας τάξης, των καπιταλιστών.

Το φετινό φθινόπωρο της επερχόμενης σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων αποτελεί κρίσιμη στιγμή για την προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, την πολιτική χειραφέτηση του λαού απ’ τον πραγματικό αντίπαλό του, την εξουσία του κεφαλαίου και την ΕΕ.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά σ’ αυτόν το δρόμο. Με υπομονή και επιμονή, καλούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε γειτονιά τους εργαζόμενους να σταθούν στα πόδια τους και να βαδίζουν με το ΚΚΕ, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλό τους.

Να μεγαλώσουμε και να ατσαλώσουμε τις λαϊκές δυνάμεις που θα προχωρήσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο με το κεφάλαιο. Μόνο βαδίζοντας σ’ αυτόν το δρόμο της πραγματικής ανατροπής μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να αποτρέψουμε σήμερα κάποια απ’ τα χειρότερα που έρχονται. Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στο λαό, προχωράμε.