Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου: Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο. Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015, στις 11 το πρωί στον κόμβο της Λάρσου.

1029-3-800x800pasy

Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη συνεδρίασε το νεοεκλεγμένο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και συστάθηκε σε σώμα. Στη θέση του προέδρου ο Καραγιάννης Δημήτρης, του αντιπροέδρου ο Στεφανής Δημήτρης, του γραμματέα ο Κόμβος Στρατής, του ταμία ο Χηροπαίδης Στέφανος και μέλος ο Αναγνωστής Χρήστος. Στη 1η του συνεδρίαση αποφασίστηκε η διοργάνωση Παλλεσβιακού Παναγροτικού Συλλαλητηρίου τη Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015 στις 11 το πρωί στο κόμβο της Λάρσου.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει:

«Αγρότη, Αγρότισσα,

η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου σε καλεί να πάρεις μέρος στο Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που έχουν στόχο να μας ξεκληρίσουν και να συγκεντρώσουν την γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια.

Για να ξεκινήσουμε και να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στην νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας, μέσω του 3 ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

Για να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν σε βάρος μας με μέτρα όπως: Τη φορολόγηση με 26 % απ’ το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ κ.α.

Για να συγκρουστούμε με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε. που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα όπως: Η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50 % μέχρι το 2019, τους περιορισμούς στην αγροτική παραγωγή κ.α.

Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε:

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρω προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείαςτου ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάςαπό όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών

αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να αποσυρθεί η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση στην Βουλή και ζητάνε απ’τους αγρότες να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν το 2009 ως αποζημίωση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγροτική παραγωγή αυτή την περίοδο.

Να σταματήσουν άμεσα οι αθρόες εισαγωγές αγροτικών πρoϊόντων που παράγουμε στην χώρα μας όπως, και η εισαγωγή αδασμολόγητου ελαιόλαδου απ’την Τυνησία.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

Όλοι και όλες στο Παλλεσβιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στον κόμβο της Λάρσου».