Ξανά στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωση. Γενική συνέλευση αγροτοκτηνοτρόφων, την Παρασκευή 17 Γενάρη 2017, στις 8 το βράδυ, στη Θερμή.

Από την Καλλονή ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, 23 Γενάρη, οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού μας, οι οποίες θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου πραγματοποίησε μαζικό συλλαλητήριο στην Καλλονή, στο οποίο παραβρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Στ. Τάσσος, και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου του νησιού, του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και του Μ.Α.Σ. Η Ομοσπονδία κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας την Παρασκευή, 27 Γενάρη 2017, στις 8 το βράδυ, στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα στη Θερμή σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

…Ειδικά εδώ στο νησί μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση καταγραφή των ζημιών από τις θεομηνίες που μας έπληξαν (πλημμύρες, χιόνι , παγετός) και την αποζημίωση των πληγέντων στο 100%. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να επισκευάσει άμεσα το αγροτικό δίκτυο, που έχει αφεθεί στην τύχη του και να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα των σφαγείων,  που έχει στην κατοχή της και όχι να τα ξεπουλήσει στους ιδιώτες. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Σε όλη τη χώρα, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους, τη νεολαία χτίζουμε αρραγές μέτωπο πάλης ενάντια σ ́ αυτή την πολιτική.

…Καλούμε όλους τους αγρότες να έρθουν στις κινητοποιήσεις μας. Πέρυσι καταφέραμε να πάρουμε αφορολόγητο 8.500 ευρώ, να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο (άλλο αν τον έφεραν μέσα στο Πάσχα για να προλάβουν τις αντιδράσεις των αγροτών) να σταματήσουν τα αγροτοδικεία. Όλοι μαζί να παλέψουμε για μια άλλη πολιτική στα πλαίσια της οποίας με κεντρικό σχεδιασμό θα παράγουμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα ικανά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας αλλά θα μας αφήνουν αξιοπρεπές εισόδημα. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε στο τόπο μας με μέλλον για μας και τα παιδιά μας.