Όλοι στην Πανεργατική Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη, 30 Μάη, στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Τη μάχη της προετοιμασίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 30 Μάη δίνουν τα Εργατικά Σωματεία και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Οι πρωτοβουλίες και η δραστηριότητά τους εντείνονται τις μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να δώσουν αγωνιστική απάντηση στα μέτρα που δεν έχουν τέλος, τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη, να διαδηλώσουν προτάσσοντας τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους κόντρα στα αντιλαϊκά «αναπτυξιακά σχέδια» της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών τους.

«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Αυτό το σύνθημα που έχει προτάξει το ΠΑΜΕ μπροστά στην κινητοποίηση, συνοψίζει το περιεχόμενο που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις στην απεργία.

Σε μια παράλληλη κατεύθυνση, σωματεία και φορείς αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών καλούνται και εκείνοι να κινητοποιηθούν, ενώ και οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παίρνουν αποφάσεις αγωνιστικής κινητοποίησης την ίδια μέρα και συμμετοχής στην πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, δυναμώνοντας έτσι το κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τους τσακίζει.

Οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων απευθύνονται πλατιά σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, καλώντας τους να κάνουν το βήμα, να πάρουν τη θέση τους στην απεργία με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, να μην επιτρέψουν να μετατραπεί η απραξία σε στήριγμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, ούτε να γίνουν θιασώτες των αξιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων μπροστά στην ανάκαμψη των κερδών τους, όπως τους καλεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.