Να γίνουν βήματα στην Κοινωνική Συμμαχία για ν’ ανοίξει διέξοδος προς όφελος του λαού!

Απ’ ό,τι φαίνεται θα περάσουμε όλο το καλοκαίρι βομβαρδιζόμενοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με διαφημίσεις από την προπαγάνδα της για τα «καλά» της «μεταμνημονιακής εποχής» και για την ασφάλεια και τη σταθερότητα που εξασφαλίζει η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων, προπαγάνδας, ψεύτικων ελπίδων και προσδοκιών, είναι κρίσιμο τα εργατικά – λαϊκά στρώματα να μη χάνουν την πραγματική εικόνα, η οποία λέει το εξής:

Ότι στις 21 Αυγούστου, τη μέρα που η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια, οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι θα είναι εδώ. Η αυξημένη εποπτεία της τρόικας θα είναι εδώ, οι αυτόματοι «κόφτες» δαπανών, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η φοροληστεία, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που συμφώνησε το Γιούρογκρουπ, δηλαδή το «μεταμνημονιακό μνημόνιο», θα είναι εδώ. Το δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος και φορτώθηκε στις πλάτες του λαού μας θα είναι εδώ και θα πληρώνεται κανονικά έως το 2060.

Δηλαδή, όλα όσα βασανίζουν και σήμερα τη ζωή του λαού, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα είναι εδώ, θα ζουν και θα βασιλεύουν…

Γι’ αυτό έχει σημασία σήμερα να δυναμώσει η εργατική – λαϊκή πάλη. Να δυναμώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά η εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, να συνδεθεί η πάλη με το στόχο της αποδέσμευσης της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να αντιμετωπιστεί κάθε προσπάθεια εφησυχασμού, εξαπάτησης του λαού, όπως μεθοδεύεται από την κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, τα επιτελεία της αστικής τάξης.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς ταμπέλες και προκαταλήψεις, ιδιαίτερα σε όσους προέρχονται πολιτικά από άλλα κόμματα και πολιτικούς χώρους, τους δίνει το χέρι, τους καλεί να δουν τα πράγματα με βάση το συμφέρον της τάξης τους, το συμφέρον της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και όχι με βάση το συμφέρον των αφεντικών. Τους καλεί να συσπειρωθούν, να συστρατευθούν με τους κομμουνιστές, τις προτάσεις και τη δράση τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο μέτωπο πάλης, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να το ισχυροποιήσουν στα σωματεία, στις αρχαιρεσίες, στις εκλογές όπου και όποτε και αν γίνουν. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για δυνατό εργατικό κίνημα, για να γίνουν βήματα στην Κοινωνική Συμμαχία, για να ανοίξει διέξοδος προς όφελος του λαού.