ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Πρόοδος δεν είναι η υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, οι Μόριες, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα πραξικοπήματα

«Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως όποιος κι αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει», τόνισε μεταξύ άλλων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ στην πλατεία Σαπφούς. Υπογράμμισε ότι ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους».

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε ότι «απευθυνόμαστε σε όλους όσοι ξέρουν πως πρόοδος δεν είναι να δηλώνεις υποταγή στο σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, δεν είναι οι Μόριες, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα πραξικοπήματα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα για τα οποία η κυβέρνηση τηρεί τακτική “στρίβειν διά του αρραβώνος”, και τελικά υιοθετεί τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για επέμβαση σε μια ανεξάρτητη χώρα. Πρόοδος είναι να στέκεσαι απέναντι από τον αντίπαλο, να παίρνεις τη θέση σου στο μέτωπο της ρήξης και της σύγκρουσης, να ανοίγεις δρόμους να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά σου. Και όταν ο λαός μας πήρε τη θέση του απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, μεγαλούργησε, τότε έγραψε τις ηρωικές σελίδες στην ιστορία του, τότε είχε και κατακτήσεις».

Στη συγκέντρωση, του Σαββάτου 4 Μάη 2019 που έγινε στις 8 το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς,  απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σεμίνα Διγενή και Μιχάλης Σοφικίτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Σταύρος Τάσσος, ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτ. Λέσβου Γιάννης Συκάς και η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη.

Στον χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. «Επιλέγουμε το ΚΚΕ, γιατί μπορεί, θέλει και ξέρει να είναι ο μοναδικός αντίπαλος στα αντιλαϊκά σχέδια» σημείωσε. 

Ο Μιχάλης Σοφικίτης, Ταξίαρχος ε.α., επεσήμανε  ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη πατριωτική φιλολαϊκή ψήφος. «Δυνατό ΚΚΕ, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, όλοι στον αγώνα ως την νίκη», σημείωσε.

Υπάρχει λύση, η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε ο Γιάννης Συκάς. Ψήφος αγώνα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, με την εγγύηση ενός κόμματος 100 χρόνων αγώνων και θυσιών.

Ευρύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ανυποχώρητα για να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη, απήθυνε η Νίκη Τσιριγώτη, ενώ ο Σταύρος Τάσσος, επεσήμανε ότι «Η Λέσβος, ήταν και θα παραμείνει κόκκινη».

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα της  Αγλαΐας Κυρίτση υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Β. Αιγαίου  με την «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό, συνοδεύοντας τον πατέρα της ο οποίος βραβεύεται από την FIR

.Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, καθώς και ο Στρατής Κόρακας, περιφερειακός Σύμβουλος Β. Αιγαίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Μυτιλήνη.

httpss://www.youtube.com/watch?v=22PjlsfqLJs

.#