ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Παρέμβαση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και Σωματείων στο Βοστάνειο Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραβρέθηκε το πρωί, στο πλαίσιο παρέμβασης, αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ) και σωματείων του, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

«Στις δύσκολες ώρες που περνάει η υγεία του λαού και οι εργαζόμενοι, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας», τόνισαν το ΠΕΚ και τα σωματεία και πρόσθεσαν πως «εδώ και τώρα:

  • Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού μας και όλης της χώρας.

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για την πλήρη κάλυψη και στελέχωση όλων των θέσεων και των αναγκών.

  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί και να διατεθεί όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός, υλικά και Μέσα Ατομικής Προστασίας.

  • Απαιτούμε πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».#