Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σημαίνει πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, που γεννά και αναπαράγει αυτό το φαινόμενο.

Ολοκληρώθηκε το διήμερο δραστηριοτήτων της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Την Παρασκευή 26 Ιούνη πραγματοποιήθηκε τουρνουά Μπάσκετ 3on3 στο γήπεδο των ΕΠΑΛ με σύνθημα «Καρφώνουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Το Σάββατο 27 Ιούνη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – παρουσίαση της μπροσούρας της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πάρκο Χατζηδήμου, όπου μίλησε ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ Δημήτρης Ευσταθίου. Στην ομιλία του σημείωσε πως η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην οποία τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, σημαίνει πρώτα από όλα πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά και αναπαράγει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, αφού γεννά τεράστια αδιέξοδα στην καθημερινότητα των νέων.

Από τα ερωτήματα που ακολούθησαν μετά την εισηγητική ομιλία, όπως «Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει σήμερα», «Γιατί η νομιμοποίηση δεν μπορεί να μειώσει το ποσοστό χρήσης» και άλλα, φάνηκε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός και ενδιαφέρον γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.