«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία». Συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στις 25 Ιούνη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία», το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 25 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο πάρκο του ΙΚΑ.

Στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Τις ανάγκες μας στην Υγεία, στη δουλειά με δικαιώματα δεν τα παζαρεύουμε.

Για ακόμα μια φορά θέλουν να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση τους.

Απέναντι στις απολύσεις, στην απληρωσιά, στο χτύπημα μισθών και δικαιωμάτων, στην αβεβαιότητα, στη ζωή με τα ψίχουλα των επιδομάτων ή χωρίς ούτε καν αυτά, στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και στην εντατικοποίηση, το ξεχείλωμα του ωραρίου μέσω της τηλεργασίας και στην εκ περιτροπής εργασία ξεκαθαρίζουμε ότι “Φτάνει πια! Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!”.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να αντισταθούμε, να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και τον πλούτο που εμείς παράγουμε σε αυτήν τη ζωή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας, τους εργαζόμενους διανομείς στην εστίαση και στις ταχυμεταφορές που καθημερινά διακινδυνεύουν στους δρόμους για το μεροκάματο να δώσουν το μαχητικό “παρών” στη συγκέντρωση και στη μηχανοκίνητη πορεία και να βροντοφωνάξουν για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

  • Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.

  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

  • Χρηματοδότηση κρατική του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».#