Κινητοποίηση ΠΕΚ ενάντια στον κατάπτυστο νόμο για τις διαδηλώσεις. Αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί κανείς συμβιβασμός με την καταστολή!

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, οι διαδηλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, νοικοκυρές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και διαμήνυσαν ότι οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Αμαλίας Γκίκα μέλος του ΔΣ του τμήματος Ωκεανογραφίας του Παν/μίου Αιγαίου, εκλεγμένη με την ΠΚΣ. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Στέφανος Λούκας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Επαγγελματιών Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος, ΓΓ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και η Ζωή Γιαννακά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Ζαφειρίου αντιπρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε και την ιδιαιτερότητα της συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς για την οποία πλατεία η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης προσπάθησε να περάσει με «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» την απαγόρευση των πολιτικών και συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.#