Μαρία Κομνηνάκα: Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα στείλει τους νόμους και το σύστημα σας στα αζήτητα της ιστορίας!

Στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατάει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αναφέρθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Λιάνα Κανέλλη, Λεωνίδας Στολτίδης, Γιώργος Λαμπρούλης και η βουλευτίνα Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης ανέδειξαν ότι ολόκληρο το νομοσχέδιο από την αρχή ως το τέλος αυτό που επιδιώκει είναι να απαγορεύσει τις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, ενώ με το άρθρο 19 βάζει στο στόχαστρο και κάθε προοδευτική – ριζοσπαστική θεωρία και πράξη η οποία αποτελεί κίνδυνο για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα. Έκαναν σαφές ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν στο «γύψο» και ότι η πάλη του λαού, το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα θα πετάξει τον νέο νόμο στα σκουπίδια.

Η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στις απανωτές τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που έγιναν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον «τρομονόμο» που άφησε αλώβητο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ ταυτίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα με την τρομοκρατία. Όπως είπε, με βάση αυτές τις κατευθύνσεις της ΕΕ βγαίνουν, για παράδειγμα, εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα.

Σημείωσε ακόμα ότι το νομοθέτημα έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, αφού προβλέπει προληπτικά μέτρα. Έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στην οποία θα συμμετέχουν από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ΜΚΟ και θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης», δηλαδή την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η Μαρία Κομνηνάκα, δίνοντας επιπλέον στοιχεία για το άρθρο 19, που από την αρχή ανέδειξε το ΚΚΕ ότι είναι η καρδιά του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στην υπό σύσταση Διεύθυνση αντιμετώπισης της ριζοσπαστικοποίησης: «Θα μετέχουν κρατικές και μη αρχές, από μυστικές υπηρεσίες μέχρι ΜΚΟ, ιδιωτικοί φορείς, λόμπι, φόρουμ, για να παρεμβαίνουν με προληπτικά μέσα, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια και όπου αλλού για να συκοφαντήσουν, να ποινικοποιήσουν, να βάζουν ταφόπλακα σε κάθε προοδευτική σκέψη που αμφισβητεί και αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του συστήματός σας. Αυτό δεν είναι η αποριζοσπαστικοποίηση;».

Σημείωσε ότι υπόβαθρο αυτού του άρθρου είναι και ο τρομονόμος, που πηγάζει από τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ, ταυτίζει τα ριζοσπαστικά κινήματα με την τρομοκρατία και τον επέκτεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε πως κανένας νόμος δεν μπορεί να βάλει σε «καλούπια» το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το οποίο θα στείλει και τους νόμους και το εκμεταλλευτικό σύστημα στα αζήτητα της ιστορίας.

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πετιέται στα σκουπίδια, δεν σηκώνει διορθώσεις!

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πετιέται στα σκουπίδια, δεν σηκώνει διορθώσεις, τόνισε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στο κανάλι «Kontra».

Τόνισε ότι είναι μύθος πως αφορά τις μικρές διαδηλώσεις, σημειώνοντας ότι οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί αφορούν κάθε διαδήλωση, κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Πρόσθεσε ότι βάζει στο στόχαστρο τη ριζοσπαστική σκέψη και δράση, δηλαδή τον κόσμο που αμφισβητεί το σημερινό σύστημα.

Για τη «λίστα Πέτσα» αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΚΚΕ για τα κοινωνικά μηνύματα που θα πρέπει να είναι δωρεάν και για την κρατική διαφημιστική δαπάνη που θα πρέπει εντός 10 ημερών να γνωστοποιούνται τόσο τα κριτήρια όσο και τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ. Υπενθύμισε ότι κανένα κόμμα δεν την στήριξε.#